ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΟΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Επερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση

Δύο επερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή της απόφασης του δ.σ. του δήμου Τυρνάβου για τη μετεγκατάσταση της φιλαρμονικής και για την επαναφορά των δια ζώσης συνεδριάσεων του οργάνου κατέθεσε στη σημερινή συνεδρίαση η Λαϊκή Συσπείρωση.

Τα κείμενα των επερωτήσεων έχουν ως εξής:

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ 

Σε ποιες σχετικές ενέργειες έχει προβεί για την ομαλή μετεγκατάσταση του Συλλόγου Εκτελεστών Μουσικών Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου στο δημοτικό ακίνητο «ΤΟΥΜΠΑ» μετά την 73/2021 σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Τυρνάβου;

Έχει μεσολαβήσει ένας μήνας και πλέον από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μετά από πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης συζητήθηκε και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η παραχώρηση χρήσης του δημοτικού ακινήτου «ΤΟΥΜΠΑ» στον Τύρναβο, στη Φιλαρμονική και στο Σύλλογο Εκτελεστών Μουσικών Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου. Με το ίδιο σκεπτικό της απόφασης συμφώνησε και η πλειοψηφία της Τοπικής Κοινότητας Τυρνάβου.

Επειδή, όπως τονίσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, επείγει η υλοποίηση της απόφασης 73/2021, ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή να μας ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα που σχεδιάζει για τη μετεγκατάσταση της Φιλαρμονικής στο δημοτικό ακίνητο «ΤΟΥΜΠΑ».

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

Να γίνονται δια ζώσης και δημόσια οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στέλιος Χατζηκράχτης επανέφερε το αίτημα για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δια ζώσης και δημόσια, τηρώντας βέβαια τα μέτρα προστασίας, με δεδομένο ότι ήδη έχουν αρθεί πολλά περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας καθώς και μια σειρά οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται κανονικά.

Με τις αρμοδιότητες που έχει δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ στην Οικονομική Επιτροπή του κάθε δήμου να αποφασίζει και να διατάζει έχοντας την πλαστή πλειοψηφία, όπως και με τις τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιούνται τα δημοτικά συμβούλια, έχουν χαθεί και τα εναπομείναντα στοιχεία κριτικής και ελέγχου των δημοτικών αρχών για το έργο τους από την αντιπολίτευση και τους δημότες.

Μήπως η δημοτική αρχή της ΝΔ σκέπτεται να βγάλει και το υπόλοιπο μισό της θητείας της τοιουτοτρόπως;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ