ΣΤ. ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ κ. ΚΟΚΟΥΡΑ;

Ολομέτωπη επίθεση στον δήμαρχο για τη συμπεριφορά του στις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα στον Τύρναβο μα την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραμπατζή και την υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, εξαπέλυσε στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Στέλιος Τσικριτσής ζητώντας από τον κ. Κόκουρα να λειτουργήσει επιτέλους σαν δήμαρχος Τυρνάβου.

Ο κ. Τσικριτσής χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να βρίσκεται στον Τύρναβο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και μάλιστα σε μία περίοδο που το σύνολο των καλλιεργειών στην περιοχή να έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και να μην κληθούν εκπρόσωποι συλλόγων και συνεταιρισμών της περιοχής για να συζητήσουν μαζί της τα προβλήματα που υπάρχουν σε καλλιέργειες που είναι από τις πλέον δυναμικές της χώρας όπως τα αμπέλια, τα αχλάδια και τα πυρηνόκαρπα.

“Πάψτε επιτέλους κ. δήμαρχε να λειτουργείτε ως σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και αρχίστε να λειτουργείτε ως δήμαρχος Τυρνάβου” σημείωσε με νόημα ο κ. Τσικριτσής.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι η υφυπουργός ήλθε για να συζητήσει για ένα νομοσχέδιο που αφορά τον κτηνοτροφικό κόσμο, ενώ εκείνο που προκάλεσε αίσθηση ήταν η επισήμανσή του ότι δεν του δόθηκε ο λόγος στο συλλαλητήριο των αγροτών, για να πάρει την απάντηση από τον κ. Τσικριτσή ότι ποτέ κανένας δήμαρχος που συμμετείχε σε συλλαλητήριο δεν πήρε το λόγο αφού πρόκειται για κινητοποίηση και όχι για πολιτική εκδήλωση και σε μία κινητοποίηση το λόγο έχουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι των αγροτών.

Κριτική άσκησε ο κ. Τσικριτσής και για τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής κατά την επίσκεψη της κ. Μενδώνη στον Τύρναβο, υποστηρίζοντας ότι είναι αδιανόητο να μην καλούνται σε μία συνάντηση με την υπουργό οι φορείς του πολιτισμού του δήμου και κυρίως να μην μπαίνουν στο τραπέζι του διαλόγου τα μεγάλα προβλήματα στις υποδομές πολιτισμού της περιοχής.

Ο δήμαρχος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι δεν διοργάνωσε ο δήμος τη συνάντηση αλλά η Εφορεία Αρχαιοτήτων που θέλησε να δείξει στην υπουργό τα προβλήματα στα θρησκευτικά μηνμεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ