Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ

Tην ματαίωση της φετινής διοργάνωσης του Παζαριού της Λάρισας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ανακοινώνει ο Δήμος Λαρισαίων. Παρά την επιθυμία και τη βούληση της δημοτικής αρχής να διοργανωθεί φέτος το Παζάρι και τη δρομολόγηση των πρώτων σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών από την πλευρά των υπηρεσιών,  οι τελευταίες εξελίξεις με την άνοδο των κρουσμάτων και κυρίως οι εκτιμήσεις της Ελληνικής Πολιτείας και της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για έναρξη του νέου κύματος της πανδημίας τις επόμενες  εβδομάδες, δεν επιτρέπουν ούτε φέτος τη διεξαγωγή του.

Όπως είναι γνωστό στον χώρο της Σκεπαστής Αγορας της Νεάπολης, κατά τη διάρκεια του παζαριού συγκεντρώνονται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απ΄ όλη τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδας, ενώ είναι δεδομένο ότι δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν αποτελεσματικά μέτρα προστασίας.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, στέκεται με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Λαρισαίους και στους επισκέπτες και θεωρεί πως πρώτιστο μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, παρά την απώλεια σημαντικών εσόδων που προστίθεται στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση  των οικονομικών των Δήμων. Η ματαίωση της φετινής διοργάνωσης αποσκοπεί στην προστασία όλων.

Παράλληλα, και με αυτή την αφορμή ο Δήμος Λαρισαίων απευθύνει και πάλι κάλεσμα για μαζικό εμβολιασμό των πολιτών, αφού αποδεικνύεται ότι αποτελεί το μοναδικό ισχυρό όπλο απέναντι στην πανδημία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ