ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΚΤΙΡΙΟ ΙΚΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και η στατικότητα του κλειστού γυμναστηρίου του ΑΟΔΛ

Σημαντικές ειδήσεις έδωσε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας με την διαδικασία των ερωτήσεων των δημοτικών συμβούλων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς τόσο η ερώτηση της Πρωτοβουλίας Αξιών για το πρόβλημα των πάρκινγκ στην πόλη, όσο και αυτή του δημοτικού συμβούλου Κ. Αργυρόπουλου αναφορικά με την στατικότητα του κλειστού γυμναστηρίου του ΑΟΔΛ ανέδειξαν εξελίξεις.

Πιο αναλυτικά, όπως ενημέρωσε το σώμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ντ. Διαμάντος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αξιών» Π. Γούλα,  ο δήμος ζήτησε από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, στον οποίο ανήκει το οικόπεδο, την αξιοποίηση των δύο στρεμμάτων του κτηρίου του πρώην ΙΚΑ στο κέντρο της Λάρισας για τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ αλλά και κοινόχρηστου χώρου.

Από την πλευρά του ο κ. Γούλας πρότεινε την προσωρινή ενοικίαση του οικοπέδου από τον δήμο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας ενός χώρου βραχείας στάθμευσης, ενώ ο κ. Διαμάντος σημείωσε πως ο δήμος έχει αποστείλει από τις 18 Φεβρουαρίου επιστολή στη διοίκηση του ΕΦΚΑ και στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας ζητώντας να γίνει ανταλλαγή του συγκεκριμένου οικοπέδου με δημοτική έκταση στην περιοχή του Γηροκομείου, μεγαλύτερης αξίας και με ανάλογο συντελεστή δόμησης.

«Εάν συμβεί αυτό, τότε ο δήμος θα μπορέσει να δημιουργήσει έναν χώρο πρασίνου στο κέντρο της πόλης και παράλληλα χώρο στάθμευσης υπογείως με τρία επίπεδα, δυναμικότητας 200 και πλέον οχημάτων», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, εκτιμώντας πως το θέμα θα λυθεί στον επόμενο χρόνο.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΟΔΛ

Εξάλλου απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Κ. Αργυρόπουλου σχετικά με την στατικότητα του κλειστού του ΑΟΔΛ ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης ξεκαθάρισε πως το κτίριο είναι στατικά ανεπαρκές σημειώνοντας πως χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις όπως και αλλαγή της στέγης, κάτι που συνεπάγεται πως δεν θα δοθεί σε λειτουργία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Το κτίριο είναι στατικά ανεπαρκές κάτι που βάζει στοπ και στη μελέτη ενεργειακής του αναβάθμισης», ανέφερε ο κ. Σούλτης, εκτιμώντας πως οι εργασίες θα γίνουν στις διακοπές των Χριστουγέννων ή του Πάσχα, με τον σύμβουλο της «Λάρισα Μπροστά» να ζητά επίσπευση των διαδικασιών «γιατί την πληρώνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ