ΕΠΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Πυρά του ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας Αστ. Μαντζιώκα κατά παραβατών της εστίασης

Ο απολογισμός των ενεργειών στο πλαίσιο  των ελέγχων για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19 σε συνέχεια της σύσκεψης  που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα τον περασμένο Δεκέμβριο με τη συμμετοχή  εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιών με κομβικό ρόλο στην εφαρμογή των μέτρων επιτήρησης κατά του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Περιφέρεια κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης και ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας, ταξίαρχος Αστ. Μαντζιώκας πλαισιωμένοι από υπηρεσιακούς παράγοντες έκαναν λόγο για μια ομάδα που έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά, με τη σύμπραξη και τον συντονισμό όλων των φορέων.

Περιγράφοντας μια αποτελεσματική συνεργασία με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης σημείωσε πως «ο κίνδυνος επανακάμπτει και όλοι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση τηρώντας τα μέτρα και συμβάλλοντας στο χτίσιμο τείχους ανοσίας», παραθέτοντας σημαντικά στοιχεία που αφορούν στην αύξηση των καταγγελιών για τη μη τήρηση των μέτρων, την αξιοποίηση της εργαλειοθήκης για τον covid-19 και τους ελέγχους που διενεργήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του ταξίαρχου Αστ. Μαντζιώκα, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στα προγράμματα ενημέρωσης της ΕΛ.ΑΣ προς τους καταστηματάρχες για την κατανόηση των μέτρων, για να επισημάνει αμέσως μετά ότι «παρά τις ενημερώσεις μας βεβαιώθηκαν παραβάσεις και συλλήψεις».

«Σκοπός της ΕΛ.ΑΣ δεν είναι η επιβολή κυρώσεων αλλά η ενημέρωση για την προστασία του πολίτη», κατέληξε ο κ. Μαντζιώκας, επιμένοντας πως το τελευταίο διάστημα «διαπιστώνονται πολλές παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος», ενώ έδωσε χαρακτηριστικά παραδείγματα μη τήρησης των μέτρων και διοργάνωσης κορωνοπάρτι που έφεραν πρόστιμα, 7ήμερα «λουκέτα» και συλλήψεις στη Μαγνησία, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ