ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της ΟΜ Κιλελέρ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων στον δήμο

Με τη συμπλήρωση 2 ετών διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλές περιπτώσεις στις οποίες η κυβέρνηση έχει διαψευσθεί σε σχέση με όσα έχει εξαγγείλει και υποσχεθεί κατά καιρούς.

Ένα από αυτά, το πλέον επίκαιρο, είναι η τεράστια υστέρηση υλοποίησης του εμβολιαστικού προγράμματος. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών είναι περίπου στο 43% τη στιγμή που η κυβέρνηση υπόσχονταν ότι εντός του Ιουλίου θα έχει εμβολιαστεί πλήρως το 70% του πληθυσμού.

Στο δήμο Κιλελέρ, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη μιας και βρίσκεται μεταξύ των δήμων με τα μικρότερα ποσοστά εμβολιασμού, κάτω από το 25%. Αν και πρόκειται για ένα δήμο με μεγάλη έκταση και αποτελούμενο από πολλά και μικρά χωριά, θεωρούμε ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο η πρόσβαση στο εμβόλιο (εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν στη Νίκαια και στα τρία νοσοκομεία της Λάρισας), όσο οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης και τα ήξεις-αφίξεις με τα περιοριστικά μέτρα, που καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες, φέρνουν χαλαρότητα με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουν να πείσουν τους πολίτες για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Αν και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει συμμετοχή στο σχεδιασμό και υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος, ωστόσο θεωρούμε ότι δε μπορεί να μένει αμέτοχη ως σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Καλούμε το δήμαρχο Κιλελέρ αλλά και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο να αναλάβουν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να επιταχυνθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού:

  • απαιτώντας από τη κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο την εμβολιαστική κάλυψη των κατοίκων των πιο απομακρυσμένων χωριών του δήμου με κινητές μονάδες εμβολιασμού και κατ’ οίκον εμβολιασμούς
  • ενθαρρύνοντας τους πολίτες για την ανάγκη εμβολιασμού οργανώνοντας εκστρατεία ενημέρωσης στα χωριά με την παρουσία υγειονομικών

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να διχάζει την κοινωνία ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους, να πάρει όλα τα μέτρα για διάθεση όλων των τύπων εμβολίων ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα επιλογής και να προχωρήσει στη δωρεάν συνταγογράφηση τεστ για covid-19.

Τέλος καλούμε τους δημότες και κατοίκους να μην πέσουν στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού και της ατομικής ευθύνης που στήνει η κυβέρνηση, να εμπιστευτούν την επιστήμη και να σπεύσουν να εμβολιαστούν και να προστατεύσουν έτσι την υγεία αυτών και των συνανθρώπων τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ