ΣΤΟΝ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς τους επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης, ενόψει και της επικείμενης κατάθεσής του στη Βουλή, ανέλυσαν στελέχη της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στον αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, Βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστο Κέλλα, σε συνάντησή τους, στο γραφείο του Λαρισαίου πολιτικού.

Ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας  Νίκος Καρκαλής, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωστόπουλος, η Γραμματέας Δάφνη Μπατσίλα και τα μέλη Ευαγγελία Φακή, Θανάσης Φούντας, Μιχάλης Τζιατζιάς, Σταμάτης Μαλάκος και Θανάσης Μίζιος, αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα άρθρα του Σχεδίου Νόμου, που, όπως επεσήμαναν, περιλαμβάνουν δυσμενείς για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, εξέφρασαν τις έντονες αντιρρήσεις τους στη ρύθμιση, που επιτρέπει στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να καταλαμβάνουν θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων του Δημοσίου αλλά και θέσεις Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή και Περιφερειακών Διευθυντών, την «απαξίωση», όπως χαρακτήρισαν, της προϋπηρεσίας στο Δημόσιο Σχολείο, αφού αυτή πριμοδοτείται μόνο με 4 μόρια καθώς και τη μη πριμοδότηση, σε αντίθεση με τις άλλες διοικητικές θέσεις, της θητείας των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Στη συνάντηση των στελεχών της ΔΑΚΕ Καθηγητών με τον κ. Κέλλα, επισημάνθηκαν, ακόμη, οι αναγκαιότητες της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μόνο στα μαθήματα Α’ ανάθεσης καθώς και της προτεραιοποίησης των κρίσεων Στελεχών Εκπαίδευσης, από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στους Σχολικούς Συμβούλους και ακολούθως στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Σχολικών Μονάδων.

Ο πρ. αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, από την πλευρά του, άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς των εκπαιδευτικών, συμφώνησε με τις θέσεις τους σε πολλά από τα ζητήματα που τέθηκαν και υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις της ΔΑΚΕ στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να υπάρξουν οι ανάλογες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά συναντήθηκα με στελέχη της ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας, με τα οποία μας συνδέει πολυετής φιλία και συνεργαζόμαστε σε σταθερή βάση για τη βελτίωση της εκπαίδευσης. Πρόκειται για μάχιμους εκπαιδευτικούς πρώτης γραμμής, τους οποίους εκτιμώ απεριόριστα και το έργο τους είναι γνωστό και το σεβόμαστε όλοι.

Άκουσα με προσοχή τις προτάσεις τους επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, ειδικά όσες αφορούν στις επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης, ορισμένες εκ των οποίων με βρίσκουν σύμφωνο και θα τις θέσω στην ηγεσία του Υπουργείου τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς μας και στεκόμαστε πάντοτε στο πλευρό τους, εκτιμώντας την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Υπόσχεση και στόχος της Κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου μαζί με τον Έλληνα εκπαιδευτικό, το έργο του οποίου εμπιστευόμαστε. Στηρίζουμε τη Δημόσια Παιδεία και το λειτούργημα του Εκπαιδευτικού και σε αυτή την οδό θα συνεχίσουμε να κινούμαστε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ