ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΚΥΝΗΓΑΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ

Σύζυγος και μητέρα η Παναγιώτα Βασιλοπούλου κάνει πράξη τα σχέδιά της για εισαγωγή σε σχολές των ΑΕΙ σε ηλικία 55 ετών

Δουλεύοντας μεθοδικά και με επιμονή η Παναγιώτα Βασιλοπούλου, σύζυγος και μητέρα στα 55 της ως μαθήτρια του ΕΠΑΛ Τυρνάβου εξέπληξε θετικά όλους με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε αφού με 19.055 μόρια βλέπει να ανοίγονται διάπλατα μπροστά της οι πόρτες των σχολών των ΑΕΙ που επιθυμεί.

Το paidis.com τη συνάντησε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και είδε ένα άτομο γεμάτο ζωντάνια, αυτοπεποίθηση και διάθεση για μάθηση που έπλεε σε πελάγη ευτυχίας λόγω της επιτυχίας της.

Στην ερώτηση τί ήταν αυτό που την έκανε να συνδυάσει οικογένεια και μάθηση απαντά χωρίς περιστροφές:

Πέρασα όλη τη διαδικασία μαζί με την κόρη μου. Εκανα έναν δύσκολο αλλά ταυτόχρονα γοητευτικό αγώνα και κατάλαβα ότι είχα μία δυναμική και μία διάθεση να ασχοληθώ με τα μαθήματα και το σχολείο διψώντας για μάθηση και γιατί όχι και για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα μας λέει ότι η ιδέα να πάει στο πανεπιστήμιο της μπήκε πριν από 2 χρόνια αν και πάντα υπήρχε μέσα της σαν κρυφό σαράκι:

Σήμερα κλείνει για μένα ένας κύκλος ζωής που άνοιξε πριν από 2χρονια, όταν αποφάσισα εγώ, μάνα, σύζυγος στα 53 να πάω στο Πανεπιστήμιο. Τότε φάνταζε άπιαστο όνειρο, σήμερα με 19055 μόρια είναι απτή πραγματικότητα…”

Φυσικά η Παναγιώτα δεν ξεχνά όλους εκείνους που τη στήριξαν στη δύσκολη προσπάθειά της και σημειώνει:

“Στην προσπάθεια που άρχισα τότε με στήριξε πολύ η οικογένεια μου. Ο άντρας μου και η κόρη μου. Οι καθηγητές μου στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου στάθηκαν δίπλα μου αρωγοί, πολύτιμοι καθοδηγητές και συμπαραστάτες, όπως και στους συμμαθητές μου, αλλά και οι καθηγήτριες μου που με προγύμνασαν στη γλώσσα και τα μαθηματικά.

Ολους αυτούς θέλω σήμερα να ευχαριστήσω θερμά για όλα όσα μου έδωσαν, τα οποία θα αποτελούν για μένα πάντα όχι μόνο γνώσεις και εφόδια ανεκτίμητα αλλά και μία παρακαταθήκη ζωής…

Τέλος αφού συγχαίρει και τους συμμαθητές της για την επιτυχία τους στις πανελλαδικές στέλνει το δικό της μήνυμα ζωής:

“Θέλω σήμερα να συγχαρώ και τους συμμαθητές μου που προσπάθησαν και πέτυχαν και να πω σαν καταστάλαγμα όλης αυτής της εμπειρίας πού έζησα: ΤΕΛΙΚΆ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΣΗΜΑΣΊΑ ΠΟΣΌ ΕΊΣΑΙ,ΟΤΑΝ ΚΥΝΗΓΑΣ ΤΑ ΌΝΕΙΡΑ ΣΟΥ…

Συνεχίστε να τα κυνηγάτε λοιπόν…

Το ταξίδι προς την “Ιθάκη” άλλωστε, αξίζει περισσότερο και από τον ίδιο τον προορισμό μας…”

Της αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια. Ενα μεγάλο μπράβο από όλους εμάς στο paidis.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ