ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Εκκλήσεις στους πολίτες από τον διοικητής της Πυροσβεστικής και τον Περιφερειάρχη

Περιγράφοντας ένα δύσκολο καλοκαίρι αλλά και μια εξαιρετική συνεργασία και επικεντρώνοντας στο σπουδαίο έργο της Πυροσβεστικής που ανταπεξήλθε με επιτυχία στην αντιμετώπιση 456 πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλία, ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Ευ. Φαλάρας πραγματοποίησαν σχετικές δηλώσεις το πρωί της Δευτέρας.

Απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες για καθαρισμό των οικοπέδων που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού και αποφυγή καύσης καλαμιών και υπολειμμάτων εργασιών κλαδέματος κλπ. και επισημαίνοντας την ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την παραλαβή νέου πυροσβεστικού εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ ο κ. Αγοραστός εξήρε το έργο της Πυροσβεστικής, ζητώντας από τους πολίτες να συνδράμουν σ’ αυτό.

«Φέτος δυστυχώς κάηκαν περισσότερα στρέμματα, ωστόσο καταφέραμε να μην υπάρχουν μεγάλες υλικές ζημιές», ανέφερε ο κ. Φαλάρας, ζητώντας από τους πολίτες περιορισμό των δραστηριοτήτων που προκαλούν έναρξη πυρκαγιάς, τον περιορισμό της καύσιμης ύλης που καταγράφεται κυρίως σε εξοχικές κατοικίες και οικόπεδα, όπως και την ύπαρξη πρόχειρων μέσων για την αντιμετώπιση της έναρξης μιας φωτιάς (λάστιχα, πυροσβεστήρες κλπ.).

Κλείνοντας ο Θεσσαλάρχης ευχαρίστησε πολίτες και υπηρεσίες για τη συνεργασία, επισημαίνοντας την ανάγκη ανανέωσης του εξοπλισμού, ενώ όπως έγινε γνωστό το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται η παράδοση οκτώ νέων οχημάτων που θα συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ