ΆΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ – ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

Κριτική ασκεί με δήλωσή του ο Βασίλης Κόκκαλης

Άνθρακες αποδεικνύεται στην πράξη ο θησαυρός, σχετικά με τις ανακοινώσεις που έκανε ο  υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος σχετικά με πληττόμενους από την πανδημία πολίτες και τη ρύθμιση οφειλών τους προς την Εφορία με την πάγια ρύθμιση των 24 ή των 48 μηνιαίων δόσεων. Τα παραπάνω σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Όπως εξηγεί ο κ. Κόκκαλης, «πρόκειται ουσιαστικά για μία ανακοίνωση χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα για δύο σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος είναι επειδή αφορά μόνον χρέη προς την Εφορία και όχι προς άλλους φορείς του δημοσίου όπως π.χ. τα ασφαλιστικά ταμεία, άρα δηλαδή δεν δίνει ολιστική λύση στο πρόβλημα χιλιάδων οφειλετών.

Ο δεύτερος γιατί ακόμη και το μάξιμουμ των 48 δόσεων είναι λίγο προκειμένου να διευθετήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες, δίνοντας όμως παράλληλα το κατάλληλο χρονικό «οξυγόνο» στους οφειλέτες για να μπορέσουν να ανακάμψουν».

Ο Λαρισαίος πολιτικός καταλήγει με την πρόταση πως «η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει με αποφασιστικότητα στη νέα μεγάλη οικονομική πληγή που άνοιξε η πανδημία, φέροντας ρύθμιση που θα περιλαμβάνει όλα τα χρέη θα κουρεύει όλες τις προσαυξήσεις και θα δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής σε έως 120 δόσεις. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ