ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Συγκέντρωση στο χώρο του εργοστασίου της ΕΒΖ στη Λάρισα πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας εκπρόσωποι τευτλοπαραγωγών της Θεσσαλίας και συνάδελφοί τους από το Πλατύ Ημαθίας, που ζητούν την επαναλειτουργία του και την απορρόφηση της παραγωγής τους.

«Πλέον μόλις 1.500 στρέμματα καλλιεργειών αφορούν στα τεύτλα, που αξιοποιούνται όμως για την παραγωγή βιοαερίου», ανέφεραν εκπρόσωποι των καλλιεργητών, που κάνουν λόγο για αθέτηση συμφωνιών από πλευράς της Royal Sugar,  επισημαίνοντας την οικονομική ζημιά που υφίστανται, την ώρα που χιλιάδες στρέμματα παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ παράλληλα ζητείται και η επαναλειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης στη Λάρισα.

Σημειώνεται πως πριν το «λουκέτο» στην ΕΒΖ τουλάχιστον 160.000 στρέμματα αφορούσαν στη συγκεκριμένη καλλιέργεια, ενώ όπως επισημάνθηκε από τους παραγωγούς το εργοστάσιο πρέπει να επαναλειτουργήσει, αφού εκτός της ζάχαρης έχει τη δυνατότητα παραγωγής οινοπνεύματος αλλά ζωοτροφών και θα μπορεί να καλύψει σημαντικές ανάγκες εν μέσω πανδημίας.

Όπως τόνισαν οι παραγωγοί ο αγώνας τους θα συνεχισθεί, ενώ προτίθενται να ζητήσουν συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό προκειμένου να επιτύχουν την επίλυση του ζητήματος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ