ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤ. ΜΠΙΖΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Την  έλλειψη τομέα ΕΚΑΒ  στο δήμο Αγιάς γνωστοποίησε  στον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια η βουλευτής Λάρισας  της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου.

Σε  αναφορά της προς τον Υπουργό,  η Λαρισαία βουλευτής, ανέδειξε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας καθώς και ταχείας και ασφαλούς μεταφοράς των ασθενών σε κατάλληλες μονάδες παροχής ιατρικής φροντίδας της Λάρισας, η οποία απέχει σχεδόν 38 χιλιόμετρα από την Αγιά.

Η κα Μπίζιου προώθησε το αίτημα του Δήμου Αγιάς για ίδρυση και λειτουργία τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή επισημαίνοντας τις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες και την γεωγραφική διασπορά του δήμου που περιλαμβάνει ορεινές αλλά και παραθαλάσσιες κοινότητες που εκτείνονται σε μήκος 50 χιλιομέτρων και  οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλη επισκεψιμότητα κατά τους θερινούς μήνες. Δεν είναι δε, λίγα τα περιστατικά λουόμενων που κινδυνεύουν από πνιγμό και που κάποιες φορές δυστυχώς, καταλήγουν στο θάνατο.

Σε σχετική της δήλωση η κα Μπίζιου σημειώνει πως <για το υπουργείο Υγείας η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας αποτελεί προτεραιότητα. Στόχος μας είναι να θεραπεύσουμε κάθε αδυναμία σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό>.

  • IMG_20210211_153528.jpg
    349.3kB

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com