ΗΧΗΡΟ “ΟΧΙ” ΤΩΝ ΑΕΤΟΡΑΧΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Σε λαϊκή συνέλευση στο χωριό παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας

Στον οικισμό της Αετοράχης βρέθηκε πρόσφατα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τους αντιδημάρχους κ.κ. Γ. Κατσιούρα και Ιω. Νάνο, προκειμένου να συμμετάσχουν σε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων που αντιτίθενται στο ενδεχόμενο εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού λίγες δεκάδες μέτρα από τα όρια του οικισμού σε δημόσια έκταση που χρησιμοποιείται ως βοσκότοπος.

Στη συνέλευση συμμετείχαν δεκάδες κάτοικοι και απόδημοι Αετοραχήτες που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού, για να εκδηλώσουν την ανησυχία τους για την πιθανότητα εκμίσθωσης δημόσιας έκτασης 1.100 στρεμμάτων βορείως του οικισμού, που θα δημιουργήσει προβλήματα στην τοπική κοινωνία και κυρίως στην τοπική οικονομία, καθώς αφαιρείται το σύνολο σχεδόν του δημόσιου βοσκότοπου για τις κτηνοτροφικές επιχειρήσεις του χωριού.

Ο κ. Γάτσας δήλωσε στους κατοίκους την αντίθεση της δημοτικής αρχής στην επένδυση αυτή και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αυτή η αίτηση πρέπει να απορριφθεί από το αρμόδιο υπουργείο. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι ο Δήμος θα βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους και στην επιτροπή διεκδίκησης μέχρι να αποσυρθεί το αίτημα της εκμίσθωσης, καθώς η έκταση που ζητείται είναι τεράστια, αλλοιώνει το φυσικό ανάγλυφο που περιβάλλει το χωριό και στερεί τον βοσκότοπο από τους κτηνοτρόφους της περιοχής, που διαμένουν με προσωπικές θυσίες στα χωριά του δήμου. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά στην επιστολή που απέστειλε στο αρμόδιο υπουργείο για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του και στις ενέργειες που έγιναν από το δήμο προς την περιφέρεια και τις άλλες συναρμόδιες αρχές.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και θα επιδιώξουμε μία ομόφωνη καταδίκη της συγκεκριμένης επένδυσης. Είμαστε υπέρ της καθαρής πράσινης ενέργειας, αλλά πρέπει να διαφυλάξουμε τον κύριο παραγωγικό τομέα του δήμου μας, που είναι ο αγροτικός- κτηνοτροφικός. Δεν νοείται να γίνονται επενδύσεις που ζημιώνουν τους κτηνοτρόφους που με κόπο και θυσίες παραμένουν στα χωριά τους και δεν τα έχουν εγκαταλείψει», τόνισε ο δήμαρχος Ελασσόνας.

Στη λαϊκή συνέλευση πήραν το λόγο τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης και πολλοί κάτοικοι, οι οποίοι εμφανίστηκαν προβληματισμένοι αλλά και αποφασισμένοι να εμποδίσουν μία επένδυση που δεν ωφελεί την περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ