ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ

Ανακοίνωση – απολογισμός της δημοτικής αρχής

Είναι γεγονός πως ο σεισμός της 3ης Μαρτίου 2021 προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε υποδομές στον Δήμο μας, τόσο σε δημόσια κτίρια όσο και σε ιδιοκτησίες δημοτών μας.

Ως Δήμος Τυρνάβου αντιδράσαμε ακαριαία, κάτι το οποίο αναγνωρίσθηκε τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πράγματι, υπήρξε άμεση οικονομική στήριξη, με απορρόφηση όλων των υφιστάμενων διαθέσιμων εργαλείων. Συγκεκριμένα, δόθηκαν άμεσα τα επιδόματα των 600 Ε. και επιπλέον δόθηκαν ήδη 230.000 Ε για επιδόματα οικοσυσκευών. Συνολικά έχουν διατεθεί ήδη και τα 600.000 Ε τα οποία είχαμε λάβει ως Δήμος από το Υπουργείο Εσωτερικών (σε δύο ισόποσες δόσεις των 300.000 Ε έκαστη).

Ωστόσο, δεν μείναμε στα ήδη πεπραγμένα αλλά συνεχίζουμε να διεκδικούμε. Ειδικότερα, ήδη αιτηθήκαμε επιπλέον χρηματοδότηση 600.000 Ε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την οικονομική ενίσχυση των υπόλοιπων πληγέντων για οικοσκευές.

Παράλληλα, έχουμε ήδη πετύχει τη χρηματοδότηση για κατεδαφίσεις με το ποσό των 408.000 Ε. προκειμένου να απαλλάξουμε τους ιδιοκτήτες από το κόστος των κατεδαφίσεων. Όμως, οφείλουμε να τονίσουμε για να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις, είναι απαραίτητο να εκδοθούν τα αντίστοιχα πρωτόκολλα κατεδάφισης από το Υπουργείο Υποδομών.

Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνουμε πως ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανακούφιση των πληγέντων και την ταχύτερη δυνατή επαναφορά τους στην κανονικότητα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ