ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

Από αναγνώστρια του paidis.com πήραμε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας για το πρόβλημα διακοπής νερού που προκλήθηκε στην Ανατολή Αγιάς πριν από λίγες ημέρες όταν όπως υποστηρίζει ξεκίνησαν χωρίς κάποια προηγούμενη ενημέρωση, εργασίες αλλαγής του δικτύου ύδρευσης που άφησαν χωρίς νερό κυρίως τους ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού και προκάλεσαν σε όλους τεράστια ταλαιπωρία.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή της αναφέρει:

“Εν μέσω καλοκαιριού ο Δήμος Αγιάς, αποφάσισε να αλλάξει σωλήνες στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού Ανατολή Αγίας, μέσα Ιουλίου, που το χωριό είναι γεμάτο κόσμο, κυρίως υπερήλικες και μικρά παιδιά (όχι την Άνοιξη, όχι το φθινόπωρο που το χωριό είναι άδειο, καθώς οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 15, αλλά στην καρδιά του καλοκαιριού).

Αφησαν τους κατοίκους ΧΩΡΙΣ νερό για 2-3 ημέρες, χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση ώστε να φροντίσουν να συλλέξουν νερό για τις βασικές ανάγκες τους (εν μέσω πανδημίας που υποτίθεται ότι το μότο είναι: πλένουμε χεράκια).
Σημειώστε ότι το χωριό δεν διαθέτει σούπερ μάρκετ ή μπακάλικο ή περίπτερο πάρα μόνο 2 καφενεία, ώστε να μπορέσουν να προμηθευτούν από κάπου εμφιαλωμένο νερό.

Επίσης η μόνη πρόσβαση σε νερό είναι από μια πηγή που ονομάζεται “Βρύσες” και εκεί πηγαίνεις μόνο με αυτοκίνητο. Υπάρχουν πάρα πολλοί υπερήλικες οι οποίοι δεν διαθέτουν αυτοκίνητο και ως εκ τούτου πρόσβαση στην συγκεκριμένη πηγή, οι οποίοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με συγγενείς τους στην Λάρισα να τους προμηθεύσουν με πόσιμο νερό.

Κάποιοι άλλοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πόλη μέχρι να αποκατασταθεί το δίκτυο, που από όσο ενημέρωσαν οι εργάτες τους κατοίκους (κανένας υπεύθυνος δεν εμφανίστηκε και απολύτως καμία ενημέρωση δεν έγινε), θα πάρει καιρό η αποκατάσταση.

Επίσης αφήσανε τόνους χώμα όπου τους βόλευε, κλείνοντας δρόμους και την πρόσβαση με αυτοκίνητα στα σπίτια. (Το χωριό είναι ορεινό, έχει ανηφόρες και οι υπερήλικες δυσκολεύονται να μετακινηθούν χωρίς να τους μεταφέρει κάποιος οδικώς).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ