ΣΤΗΝ DEFEA 2021 Η ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ

«Η ελληνική αμυντική βιομηχανία, όπως αυτή παρουσιάζεται στη φετινή έκθεση DEFEADefence Exhibition Athens, με 97 ελληνικές κρατικές και ιδιωτικές εταιρίες, ανάμεσα στις συνολικά 312 συμμετοχές από 21 χώρες, αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Πρόκειται για βιομηχανίες, κάποιες από τις οποίες μετρούν ζωή ενός και πλέον αιώνα, που η συμβολή τους στο εθνικό αμυντικό μηχανισμό είναι ανεκτίμητη. Η έκθεση δίνει την ευκαιρία στις εταιρίες μας να παρουσιάσουν τα επιτεύγματά τους και να αυξήσουν τον κύκλο των εργασιών τους μέσα από διεθνείς συνεργασίες».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου από το περίπτερο της Λαρισινής εταιρίας SOUKOS Robots, η οποία εκθέτει στην διεθνή έκθεση DEFEA 2021 που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η Λαρισαία βουλευτής κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στα περίπτερα της έκθεσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό Γ.Ε.Ε.Φ. Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, οι οποίοι και την ενημέρωσαν για τις εξελίξεις της αμυντικής τεχνολογίας στην παγκόσμια αγορά και τον ρόλο που διεκδικεί η Ελλάδα μέσα από συνεργασίες εγχώριων και ξένων εταιριών.

«Στη φετινή έκθεση, την πρώτη μετά από δέκα χρόνια, παρουσιάζονται τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας. Η αμυντική μας βιομηχανία αναβαθμίζεται ώστε να είναι ανταγωνιστική διεθνώς.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει προκλήσεις κατά των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, ενώ γεωγραφικά βρίσκεται πολύ κοντά σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από πολιτική αστάθεια.

Η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνδυασμό με την υψηλής ποιότητας αμυντική μας βιομηχανία εγγυώνται την εθνική μας ασφάλεια και την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι πυλώνας ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου», δήλωσε η Λαρισαία βουλευτής.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com