ΤΟ ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Εξασφαλίζει επαρκές και καθαρό νερό σε 500 κατοίκους του χωριού

Το έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με το οποίο επιλύθηκε το πρόβλημα ύδρευσης της κοινότητας του Δρυμού Ελασσόνας επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Δημοσίων Έργων Στέλιο Δημότσιο, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δρυμού Γιάννη Γκαντούνα και τον Πρόεδρο της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Βασίλη Μπανταβή συνομίλησε με κατοίκους στην πλατεία του χωρίου για το έργο που δίνει μόνιμη λύση στο αρδευτικό πρόβλημα.

Μέχρι πρότινος, οι 500 κάτοικοι του Δρυμού αναγκάζονταν να προμηθεύονται  προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού με σημαντική επιβάρυνση στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δρυμού και τις τεχνικές μας υπηρεσίες υλοποιήσαμε ένα έργο ζωής για το Δρυμό» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το νερό είναι πηγή ζωής, παραγωγής και δημιουργίας και όλοι έχουν δικαίωμα στο επαρκές, καθαρό, ποιοτικό πόσιμο νερό. Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, διασφαλίζουμε τη δημόσια υγεία και λύνουμε προβλήματα γιατί και οι άνθρωποι στα ορεινά έχουν δικαίωμα στη ζωή » προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Με το συγκεκριμένο έργο εξασφαλίζεται επαρκές νερό σε ποσότητα και κατάλληλο για ύδρευση. Κατασκευάστηκε νέος υπόγειος αγωγός μεταφοράς νερού ύδρευσης μήκους 5.500 μέτρων, τοποθετήθηκαν νέα αντλητικά συγκροτήματα με τους απαραίτητους αυτοματισμούς τους καθώς και η νέα δεξαμενή με σύστημα τηλεχειρισμού.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com