ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τα συμπεράσματα από τη μάχη που δόθηκε ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, όπως και η συνέχιση της προσπάθειας για την οργάνωση του αγώνα προκειμένου «αυτά να μείνουν στα χαρτιά» βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων στον προαύλιο χώρο του 1ου Λυκείου.

«Υπάρχουν δυνατότητες να μεγαλώσει η οργάνωση, η συσπείρωση των εργαζομένων στα συνδικάτα, να δυναμώσει η ικανότητά τους να κινητοποιούν δυνάμεις στην πάλη ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, με επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και του λαού μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γιάννης Σκόκας, περιγράφοντας μια μάχη που δόθηκε μέσα σε δύσκολες συνθήκες και κόντρα στα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης.

«Πρέπει ακόμη να σκεφτούμε σχέδιο προστασίας των Συνδικάτων από την εφαρμογή των διατάξεων που ενισχύουν την καταστολή χτυπώντας την ίδια τη ζωντανή λειτουργία τους. Για το σκοπό αυτό να επανέλθουμε και με πιο συγκεκριμένη συζήτηση», υπογράμμισε ο κ. Σκόκας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΛ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη τα συνδικάτα να οργανώσουν την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας των εργαζομένων, με περιοδείες σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αλλά και ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία, ενώ η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με διάλογο και παρεμβάσεις από εκπροσώπους σωματείων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ