ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Την πόρτα των ανακριτικών αρχών πέρασαν αργά το μεσημέρι της Πέμπτης οι τρεις αλλοδαποί που συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης σε περιοχή του δήμου Τεμπών, κατηγορούμενοι για αρπαγή οικογένειας προσφύγων και απόπειρα ληστείας.

Μετά από πολύωρη αναμονή και αντιμετωπίζοντας πρόβλημα λόγω έλλειψης διερμηνέα οι συλληφθέντες απολογήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας και μετά από μια διαδικασία που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φερόμενοι ως δράστες αρνήθηκαν τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «μυθεύματα» και υποστηρίζοντας πως ο πατέρας της οικογένειας τους χρωστούσε χρήματα, δίχως να πείσουν τις ανακριτικές αρχές, με αποτέλεσμα να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι.

Θυμίζουμε πως όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα στα Μεσάγγαλα, όπου σύμφωνα με τη δικογραφία οι τρεις συλληφθέντες, από κοινού με δύο ακόμη συνεργούς τους που αναζητούνται, συναντήθηκαν με ζευγάρι αλλοδαπών και αφού προκάλεσαν επιφανειακό τραύμα με χαρτοκόπτη στο χέρι του πατέρα, μετέφεραν το ζευγάρι και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους σε άγνωστη ερημική τοποθεσία (εντός φάρμας), σε κοντινή απόσταση.

Η οικογένεια κατακρατήθηκε παράνομα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι δράστες, με φραστικές απειλές και απειλή πρόκλησης βλάβης σ΄ ένα από τα ανήλικα παιδιά, απαιτούσαν την καταβολή χρημάτων, προκειμένου να τους απελευθερώσουν. Το πρωί της επομένης ο πατέρας κατόρθωσε να διαφύγει και κατέληξε πεζός σε κατάστημα γειτνιάζουσας περιοχής του Δήμου Τεμπών Λάρισας, από όπου και ειδοποιήθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές.

Ως προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, οι δράστες τα άφησαν ελεύθερα και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, ανευρέθηκαν από αστυνομικούς στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Λάρισας.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών, που όπως και τα θύματα είναι επίσης πρόσφυγες, άλλης εθνικότητας, ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή τους σε αγροτικό χωματόδρομο σε περιοχή των Μεσαγγάλων, ενώ σχετική προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ