ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΖΗΤΑ Ο Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Συναντήθηκε με τον υφυπουργό Παιδείας Αγγ. Συρίγο που υποστήριξε ότι θα επανεξεταστεί ο ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας   

 Το ζήτημα της επανασύστασης του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του πρώην ΤΕΙ Λάρισας, που καταργήθηκε αυθαίρετα κατά τη συγχώνευσή του με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η δυνατότητα επανασύστασης ενός νέου τμήματος που θα ανταποκρίνεται στην υψηλότατη ζήτηση που εμφανίζει η συγκεκριμένη ειδικότητα απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον υφυπουργό Παιδείας, αρμόδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθηγητή κ. Άγγελο Συρίγο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά και την πρόσφατη ενημέρωση που είχε από τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, διδάσκοντα του προγράμματος σπουδών του πρώην Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων Δρ. Αλέξανδρο Βόντα και την εισηγήτρια του προγράμματος σπουδών Ιατρικών Εργαστηρίων, αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας κ. Ζαχαρούλα Κυριακοπούλου, έθεσε στον αρμόδιο υφυπουργό το ζήτημα. Όπως υπογράμμισε «η κατάργηση του τμήματος από την προηγούμενη κυβέρνηση έγινε χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια και δεν υπηρετεί τον διακηρυγμένο στόχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας». Προς τούτο έφερε ως παράδειγμα την υψηλή απορρόφηση των αποφοίτων του τμήματος από την αγορά εργασίας, καθώς 42 από τους 63 εισακτέους του 2016 είχαν ήδη προσληφθεί σε κάποιο ιδιωτικό εργαστήριο πριν καν ακόμη ορκιστούν και λάβουν επίσημα το πτυχίο τους.

Ο Μ. Χαρακόπουλος, με δεδομένη και την εξαγγελία του Υπουργείου Παιδείας για ίδρυση τμημάτων εφαρμοσμένων επιστημών, μετέφερε το αίτημα για την επανίδρυση του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων ως Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο αρμόδιος υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα επανεξεταστεί το ζήτημα του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων στο πλαίσιο και της συνολικής αναμόρφωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ