ΒΡΑΔΙΕΣ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 ξεκινούν οι προβολές αξιόλογων ταινιών του γαλλικού κινηματογράφου στον δροσερό κήπο του Διαχρονικού Μουσείου. Οι προβολές διοργανώνονται για δεύτερη χρονιά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Θα προβληθούν συνολικά τέσσερις ταινίες. Για την ερχόμενη Τετάρτη έχει επιλεγεί η βραβευμένη ταινία «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ» (AU REVOIR LA–HAUTE, 2017, διάρκεια: 117′) σε σκηνοθεσία Αλμπέρ Ντιποντέλ, με τους: Ναϊέλ Περέζ Μπισκαγιάρ, Λοράν Λαφίτ, Νιλς Άρεστρουπ, Αλμπέρ Ντιποντέλ.

Υπόθεση: Μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου δύο Γάλλοι πρώην συμπολεμιστές σχεδιάζουν μια απάτη που θα τους κάνει πλούσιους. Βρίσκουν όμως μπροστά τους τον διεφθαρμένο υπολοχαγό τους, ο οποίος στον πόλεμο είχε επιχειρήσει να τους κλείσει το στόμα.

Κατά την προβολή θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, ενώ λόγω της εφαρμογής των οδηγιών ασφαλούς διεξαγωγής θεαμάτων ο αριθμός θέσεων θα είναι περιορισμένος. Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο τηλ. 2413508252 και ώρες: 10.00-14.00 και 19.00-21.00.

Τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να προβληθούν οι εξής ταινίες:

– 28 Ιουλίου: «CIAO AMOREDALIDA» (2016) της Λίζα Αζουέλος

– 4 Αυγούστου: «ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ» (LE CAPITAL, 2013) του Κώστα Γαβρά

– 11 Αυγούστου: «Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ» (LE PREMIER JOUR DU RESTE DE TA VIE, 2008) του Ρεμί Μπεζανσόν.

Ώρα έναρξης προβολών: 21.30.

Είσοδος δωρεάν.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com