ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΔΑΚΕ Δ.Ε. ΚΑΙ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής της παράταξης

Από τις 30 Ιουνίου 2021 τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του yπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».

Η ΔΑΚΕ Δ.Ε., αφού αξιολόγησε τις διατάξεις του προς ψήφιση νομοσχεδίου, προχώρησε ,μέσω των θεσμικών οργάνων της παράταξης, σε τεκμηριωμένες παρεμβάσεις προς την πολιτική ηγεσία, διεκδικώντας τη βελτίωσή του.

Στα πλαίσια αυτά, και με αποκλειστικό στόχο το  αύριο του Ελληνικού Δημόσιου Σχολείου, η Τ.Ε. της ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας ανέλαβε ανάλογες  πρωτοβουλίες (επαφές με βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος της Ν.Δ.) ,τονίζοντάς τους  πως ,πέρα των άλλων ενστάσεών μας για άρθρα του νομοσχεδίου, αποτελεί κόκκινη γραμμή για την παράταξη  η  κατάληψη θέσεων Στελεχών στο Δημόσιο Σχολείο από Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς. ΖΗΤΗΣΑΜΕ  ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΡΥΘΜΙΣΗΣ (άρθρο 54).

Τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, το ΥΠΑΙΘ  ανακοίνωσε  γραπτώς ότι αφαιρείται τελικά από το πολυνομοσχέδιο η επίμαχη διάταξη η οποία προέβλεπε ότι οι Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί  μπορούσαν  να διεκδικήσουν θέσεις Διευθυντών Σχολείων, ΠΔΕ, Διευθυντών Εκπαίδευσης, Συμβούλων Εκπαίδευσης   κλπ,τις οποίες τελικά θα  διεκδικούν αποκλειστικά  οι εκπαιδευτικοί του Δημοσίου Σχολείου.

   Πρόκειται για μια μεγάλη δικαίωση της ΔΑΚΕ Δ.Ε. αλλά και της Τ.Ε. ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας .

Πέραν αυτού, η ΔΑΚΕ ήταν η παράταξη που έθεσε πρώτη στην ΟΛΜΕ το ζήτημα της διεκδίκησης από φέτος των 10.500 μόνιμων διορισμών (οι οποίοι στην πορεία έγιναν 11.700 ) και όχι σε δύο χρόνια όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός του ΥΠΑΙΘ. Οι τελικές αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας αποτέλεσαν θετική έκπληξη για την εκπαιδευτική κοινότητα.

   Οι προσπάθειες της ΔΑΚΕ για τη βελτίωση της παρεχόμενης Δημόσιας Εκπαίδευσης στους μαθητές μας συνεχίζονται αδιάκοπα, όπως και η διεκδίκηση των καλύτερων συνθηκών εργασίας του μάχιμου καθηγητή. Είμαστε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων ,στηριζόμενοι στις διαχρονικές αρχές της παράταξης και ΜΟΝΟ.  Αγωνιούμε και μαχόμαστε για ποιοτική Δημόσια Εκπαίδευση.

Η ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας εύχεται καλό καλοκαίρι σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com