ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

«Μαζί πορευόμαστε στο σχεδιασμό των έργων και στην επίλυση των όποιων προβλημάτων», υποστήριξε ο δήμαρχος

 Ολοκληρώθηκαν  οι επαφές και οι ενημερώσεις του Δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου με τους Προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων των κοινοτήτων της ΔΕ Νίκαιας.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν  με επίσκεψη στις κοινότητες Νέων Καρυών, Νέας Λεύκης, Μύρων και Μοσχοχωρίου. Στην εξόρμησή του ο Θανάσης Νασιακόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δ.Σ Σ. Καλέτσιο, τους αντιδημάρχους ΔΕ Νίκαιας – Κραννώνα Αχ. Χατζούλη,  Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας Β. Χλιάπη – Γκουνιαρούδη,  Τεχνικών Έργων, Διοίκησης, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Χονδρονάσιο, τον πρόεδρο και τον διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Αχ. Βαρδακούλη και Γ. Παπακανάκη, τους ειδικούς συνεργάτες Κ. Ακριβούλη, και Σ. Καραφέρια, συναντήθηκε με τους  προέδρους των Νέων Καρυών Χ. Μουτούδη, της Νέας Λεύκης Φ. Μαυρίκη, των Μύρων Μ. Ρούλια και του Μοσχοχωρίου Δ. Κουτσιόπουλο καθώς και με τους τοπικούς συμβούλους των κοινοτήτων Π. Πασχούδη, Ρ. Κουτσιού – Αετοπούλου, Στ. Σοφάκη, Γ. Μητρά, Θ. Φούντζιου, και Γ. Στεφανή.

Με το πέρας των συναντήσεων στις κοινότητες της ΔΕ Νίκαιας ολοκληρώθηκε και η επίσκεψη του κλιμακίου, με επικεφαλής το δήμαρχο Θανάση Νασιακόπουλο σε όλες (33)  κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ η οποία ξεκίνησε το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου και διήρκησε περίπου 3 μήνες.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των συναντήσεων με του προέδρους ο Θανάσης Νασιακόπουλος έκανε την εξής δήλωση: «Σχεδιάσαμε και ολοκληρώσαμε με επιτυχία τον κύκλο των επαφών και των συναντήσεων με του προέδρους και τα τοπικά συμβούλια των 33 κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ. Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα κοινοτικά καταστήματα προγραμματίστηκαν για να καταγραφεί  σε πρώτο στάδιο η πρόοδος των εργασιών και των έργων που οι πρόεδροι και τοπικά συμβούλια είχαν προτείνει, αφορούν στις κοινότητες τους κι εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου. Παράλληλα, μέσα από τις συναντήσεις, δόθηκε η δυνατότητα να κατατεθούν νέες προτάσεις και  να εντοπιστούν, με στόχο να επιλυθούν άμεσα,  πιθανά προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των δημοτών.

Εγώ και οι συνεργάτες μου είχαμε την ευκαιρία, εκτός των άλλων, να  καταγράψουμε την πρόοδο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και να ενημερώσουμε τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια για το σύνολο των έργων που πραγματοποιούνται ή σχεδιάζονται στο σύνολο του Δήμου. Αναφερθήκαμε διεξοδικά στα σημαντικότερα έργα όπως:

– της αγροτικής οδοποιίας που θα πραγματοποιηθεί  σε όλο το εύρος του Δήμου συνολικού προϋπολογισμού 10.9 εκ. Ευρώ,

– της αποχέτευσης και της δημιουργίας μονάδας βιολογικού καθαρισμού για τα λύματα της Νίκαιας,

– της ύδρευσης των κοινοτήτων της ΔΕ Πλατυκάμπου και τη σύνδεση των υπό κατασκευή αγωγών με τους αγωγούς των ΔΕ Αρμενίου και Κιλελέρ,

– της τηλεμετρίας και της αναβάθμισης των ψηφιακών συστημάτων της ΔΕΥΑΚ αλλά  και της ολοκληρωμένης διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίησης ΑΠΕ με την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού σταθμού αξίας 3,2 εκ. Ευρώ,

– της ενεργειακής αναβάθμισης  των κτηρίων του γυμνασίου – λυκείου Νίκαιας και του κλειστού γυμναστηρίου «Πατάκης,

– της υπογειοποίησης  των αρδευτικών δικτύων , που βρίσκεται σε εξέλιξη, στις κοινότητες του Μικρού Βουνού και του Νέου Περιβολίου και η οποία προβλέπεται να επεκταθεί σε όλο το Δήμο,

– του εμπλουτισμού του  υδροφόρου ορίζοντα σε όλα τα χωριά  των ΔΕ  Πλατυκάμπου, Αρμενίου, Κιλελέρ και της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής στους Αγίους Αναργύρους με παράλληλο αρδευτικό χαρακτήρα,

– του καθαρισμού των ρεμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας,

– της ολοκλήρωσης των διαδικασιών δήλωσης της δημοτικής περιουσίας στο κτηματολόγιο,

– της εποχιακής συντήρησης και χαλικόστρωσης των αγροτικών δρόμων από γκρέιντερ,

– της ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της οικολογικής πολιτικής, κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, δίσκων φύτευσης βιομηχανικής ντομάτας από φελιζόλ και ηλεκτρικών συσκευών,

– της δημιουργίας σημείων πλήρωσης – τροφοδοσίας ψεκαστικών μηχανημάτων,

– της δημιουργίας νέου διοικητηρίου στον Πλατύκαμπο,

– της κατασκευής της πλατείας Μελισσοχωρίου,

– της δημιουργίας 49 ασφαλών και σύγχρονων παιδικών χαρών και

– της εγκατάστασης,  σε λίγο χρονικό διάστημα του ηλεκτρονικού  συστήματος “My city” για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας.

Παράλληλα συζητήσαμε διεξοδικά τα θέματα της καθημερινότητας των δημοτών όπως είναι το πράσινο, η καθαριότητα των δρόμων, η αποκομιδή των σκουπιδιών, ο δημοτικός φωτισμός, η ασφαλτόστρωση σημείων εντός των οικισμών, η προσπάθεια ανακατανομής των κάδων σκουπιδιών και η αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Με την περιοδεία σε όλες τις κοινότητες του Δήμου κάναμε πράξη μια από τις θεμελιώδεις αρχές της δημοτικής μας ομάδας. Αυτής της ισότιμης συμμετοχής των Προέδρων και των τυπικών συμβουλίων των Κοινοτήτων στη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν.  Καταδείξαμε περίτρανα ότι δε λειτουργούμε συγκεντρωτικά αλλά με μεγάλη προσοχή και ευαισθησία ακούμε τις τοπικές κοινωνίες και μαζί τους πορευόμαστε στο σχεδιασμό των έργων και στην επίλυση των όποιων προβλημάτων ανακύπτουν»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ