“ΠΛΑΓΙΩΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Αυτή την Τετάρτη 21/7 η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας Δ.Κιλελέρ προβάλλει την αμερικανική ταινία “Πλαγίως”, σε σκηνοθεσία Αλεξάντερ Πέιν, παραγωγής 2004, διάρκειας 124΄.

Με τους :  Πολ Τζιαμάτι, Τόμας Χέιντεν Τσερτς, Βιρτζίνια Μάντσεν, Σάντρα Ο

Ο Μάιλς, επίδοξος συγγραφέας και λάτρης του κρασιού, και ο Τζακ, ένας ημι-αποτυχημένος ηθοποιός που παντρεύεται σε λίγες μέρες, ξεκινούν για κρασοκατάνυξη στους αμπελώνες της Σάντα Μπάρμπαρα. Η γνωριμία τους με δυο σερβιτόρες θα φέρει στην επιφάνεια τις διαφορές που τους χωρίζουν, αλλά και τις αδυναμίες των χαρακτήρων τους. Γλυκόπικρο χιούμορ και μύηση στα μυστικά του καλού κρασιού.

Το “Πλαγίως ” είναι μια γλυκιά κωμωδία βασισμένη περισσότερο στο λόγο, και λιγότερο στις καταστάσεις. Σε ένα δεύτερο επίπεδο όμως θέτει με εύστοχο τρόπο διαχρονικούς προβληματισμούς για τη φιλία, τη μοναξιά, το γάμο και το χωρισμό .Σαν διακριτική εκμυστήρευση της αθέατης πλευράς των αδυναμιών τους οι χαρακτήρες του “Πλαγίως “φτάνουν στο τέλος της πορείας τους πιο σοφοί και λίγο πιο κοντά στην πνευματική τους ολοκλήρωση, ωριμάζοντας και συμμετέχοντας επιτέλους στο ανεξιχνίαστο και μαγευτικό ταξίδι της ζωής.

Τιμήθηκε με Όσκαρ σεναρίου.Η ταινία προτάθηκε για 7 χρυσές σφαίρες και διακρίθηκε με βραβεία από όλες τις ενώσεις κριτικών στις ΗΠΑ.

Η προβολή θα γίνει στις 9.30 μ.μ. στον κήπο του Νηπιαγωγείου με δωρεάν είσοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ