ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΔΡΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΚΟΖΑΝΗΣ!

Το αίτημα του Μ. Χαρακόπουλου από το Σαραντάπορο

«Στην Ελλάδα όλοι οι δρόμοι δεν μπορούν να γίνουν με προδιαγραφές εθνικής οδού. Αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά δεν πρέπει να είναι σύγχρονοι και ασφαλείς δρόμοι». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συνομιλώντας με τον πρόεδρο του Σαρανταπόρου κ. Γιάννη Βαΐτση και κατοίκους της ιστορικής κοινότητας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ,που βρέθηκε στο ορεινό χωριό της Ελασσόνας με αφορμή την εορτή της πολιούχου Αγίας Μαρίνας, δέχθηκε συγχαρητήρια για την ομιλία του στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τον Ε65, κατά την οποία χαρακτήρισε «σουρεαλιστικό» να συνεχίζεται η εκπόνηση μελέτης για τον οδικό άξονα Λάρισας-Κοζάνης με χαρακτηριστικά ΠΑΘΕ, όταν δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί και θα παραμείνει κενό γράμμα! Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξήγησε στους κατοίκους του Σαρανταπόρου ότι ζήτησε να υπάρξει αναθεώρηση της μελέτης σε ρεαλιστική βάση με μείωση διατομών και επαναχαράξεις, ώστε να είναι εφικτή η υλοποίηση του έργου, καθώς η ΕΕ δεν χρηματοδοτεί 4ο παράλληλο οδικό άξονα με την ΠΑΘΕ, την Ιόνια οδό και τον Ε65, με προδιαγραφές εθνικής οδού, δηλαδή με νησίδα, δυο λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΑΕ ανά κατεύθυνση. Όπως είπε, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής τον ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα το Υπουργείο θα προχωρήσει σε αναθεωρήσεις μελετών με υποβιβασμό των χαρακτηριστικών τους σε όλη τη χώρα, προκειμένου να είναι εφικτή η υλοποίησή τους.

Ο κυβερνητικός βουλευτής, που με τον πρώην δήμαρχο Σαρανταπόρου κ. Θανάση Κλεισιάρη είχαν θέσει το ζήτημα στον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά, σημείωσε στους συνομιλητές του ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική του εκκρεμούς: ή εθνική οδός ή καρόδρομος! Ο Λάρισα-Κοζάνη μπορεί να γίνει ένας ασφαλής δρόμος, τα δε χαρακτηριστικά του να διαμορφωθούν με βάση και τον φόρτο κίνησης που έχει. Θέλω να πιστεύω ότι στην προσπάθεια αυτή, της εξεύρεσης ρεαλιστικής λύσης στον πολύπαθο δρόμο Λαρισας-Κοζάνης, που συνδέει την Ανατολική Θεσσαλία με την Δυτική Μακεδονία θα ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, αυτοδιοίκηση και πολιτεία, μακριά από λαϊκισμούς».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ