ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας μπροστά στην είσοδο του νοσοκομείου εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, δηλώνοντας αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά για να διασφαλίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Οι συγκεντρωμένοι κατέστησαν σαφές πως λένε «ναι» στον εμβολιασμό, ωστόσο τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητάς του, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «εκτροπή» την κυβερνητική απόφαση να θέσει σε διαθεσιμότητα ή αργία όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα ΠΓΝΛ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού επισημαίνονται τα εξής: «Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να  διασφαλίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα απέναντι στην εκτροπή της κυβέρνησης για να θέσει σε διαθεσιμότητα ή αργία όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τέτοιου είδος αποφάσεις θυμίζουν καταστάσεις του παρελθόντος, γίνονται  για να καλύψουν τα λάθη τους αλλά και την ανικανότητά τους στην διαχείριση της πανδημίας. Ζητούμε από την Κυβέρνηση  να μην εφαρμόσει με νομοθετική ρύθμιση  την πρόθεση της για υποχρεωτικό εμβολιασμό και τις πειθαρχικές  κυρώσεις που δεν στέκουν και θα καταπέσουν στα δικαστήρια. Αν εφαρμόσουν την πρόθεση τους για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών θα αποδείξουν  με την απόφαση τους αυτή   ότι το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι η Δημοκρατία και η Ελευθερία της άποψης.

Οι υγειονομικοί κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα υπερπροσπάθεια για να σταθεί όρθιο το  Σύστημα Υγείας. Ρίσκαραν για πολλούς μήνες την ίδια τους την ζωή. Ήξεραν ότι θα τους ξεχάσουν. Αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δημιουργούν επανειλημμένα με τις αποφάσεις τους  διαχωρισμούς ανάμεσα στο προσωπικό. Την ίδια ώρα δεν έχουν επιλύσει κανένα από τα εργασιακά μας αιτήματα (Επίδομα, ΒΑΕ, μονιμοποίηση συμβασιούχων, πληρωμή δεδουλευμένων).

Οι Υγειονομικοί έχουν αποδείξει την ευθύνη που τους διακατέχει, είναι από τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν υψηλό  ποσοστό  εμβολιασμού, εάν συνυπολογισθούν και όσοι συνάδελφοι διαθέτουν φυσική ανοσία. Ζητούν  σεβασμό στην απόφασή τους να κρίνουν οι ίδιοι αν θα κάνουν το εμβόλιο και  σε ποιο χρόνο θα εμβολιαστούν όσοι αποφασίσουν να κάνουν το εμβόλιο,  χωρίς να απειλούνται με διαθεσιμότητα ή αργία.

Αν υλοποιήσουν τις πειθαρχικές κυρώσεις τον Σεπτέμβρη με την κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας θα  υπάρξει έλλειψη έμπειρου εξειδικευμένου προσωπικού λόγω μη εμβολιασμού. Δεν υπάρχει περίπτωση αναπλήρωσης αυτών των υπαλλήλων με έκτακτο προσωπικό λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και βέβαια όσοι βρεθούν δεν θα διαθέτουν την ανάλογη  εμπειρία.

Εμβολιασμένοι ή μη οι συνάδελφοι  τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς.
Ναι στον εμβολιασμό.
Όχι στην υποχρεωτικότητα».

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com