ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Φ.Υ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ -ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ!

Η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ) καλεί τους εργαζομένους του Γ.Ν. Λάρισας και τους φορείς της πόλης σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021, ώρα 10:00 π.μ. στον Αύλειο χώρο του Γ.Ν. Λάρισας. Στην ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρονται τα παρακάτω:

Το πολύπαθο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας κατέκτησε την επιβίωση του πολλές φορές, μέσω των αγώνων των εργαζομένων του και της ενεργού στήριξης του λαϊκού κινήματος.

Δεν θα επιτρέψουμε καμία αλλαγή χαρακτήρα, υποβάθμιση ή κατάργηση Νοσοκομείων στα πλαίσια τυχόν αναδιαρθρώσεων και σχεδιασμών για το αποκαλούμενο «νέο ΕΣΥ», το οποίο προάγει την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της υγείας.

Απαιτούμε:

 Σεβασμό των εργαζομένων του Γ.Ν.Λ, των αρρώστων και του λαού της Λάρισας. Πραγματική αναβάθμιση του Γ.Ν.Λ. και ανάδειξη του σε Γενικό Νοσοκομείο, που θα προσφέρει υψηλού επιστημονικού και ποιοτικού επιπέδου δωρεάν περίθαλψη σε όλους.

 Άμεση αναβάθμιση των κτηριακών, ξενοδοχειακών και τεχνολογικών υποδομών του Γ.Ν.Λ, ώστε να μην θίγεται η αξιοπρέπεια των αρρώστων και των εργαζομένων του και να εξασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία του, ακόμα και σε ακραίες συνθήκες.

 Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

 Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μονιμοποίησης.

 Σύγχρονο Οργανισμό για το Γ.Ν.Λ με πλήρη στελέχωση και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ