ΜΕ ΑΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Το σχόλιο της παράταξης για το αποτέλεσμα δημοσκόπησης της GPO

Η αναγνώριση του έργου και της προσπάθειας της δημοτικής αρχής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» καθώς και η ιδιαίτερα υψηλή δημοφιλία του Δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, αποτυπώνονται στην δημοσκόπηση της GPO για το Δήμο Λαρισαίων που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο και πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα, φιλοξενεί από τον Ιούνιο δημοσκοπήσεις της GPO για σειρά μεγάλων Δήμων της χώρας. .

Από τα στοιχεία της δημοσκόπησης που είδαν το φως της δημοσιότητας, προκύπτουν εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα.

Τα βασικά στοιχεία της δημοσκόπησης σε ό,τι αφορά στο πολιτικό σκηνικό στο Δήμο Λαρισαίων είναι τα εξής:

Το 44% των ερωτηθέντων πιστεύουν  ότι τα επτά χρόνια της διοίκησης της Συμπαράταξης  και δημαρχίας Καλογιαννη τα πράγματα για την Λαρισα εξελίχθηκαν καλύτερα.

Οι θετικές γνώμες για το έργο της δημοτικής αρχής (54%) είναι από τα υψηλότερα που καταγράφονταν στη σειρά δημοσκοπήσεων της GPOγια δήμους .

Υψηλή δημοφιλία του δημάρχου Απ. Καλογιάννη με ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό θετικών γνωμών 65%, από τα υψηλότερα επίσης που καταγράφονται στην συγκεκριμένη σειρά δημοσκοπήσεων της GPO για τα Παραπολιτικά

Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα κυκλοφοριακό/στάθμευση και καθαριότητα απασχολούν τους συμπολίτες σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι οι δυο συγκεκριμένοι τομείς εμφανίζονται ως τα σημαντικότερα προβλήματα που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις σε όλους τους Δήμους των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας.

Ειδικά, για το κυκλοφοριακό/στάθμευση η εμφάνιση σημαντικού ποσοστού στην συγκεκριμένο χρονική στιγμή θεωρείται αναμενόμενο, εξαιτίας των σημαντικών αλλαγών που επέρχονται στην Λάρισα με την υλοποίηση του ΣΒΑΚ. Σημειώνεται επίσης, ότι στο στάδιο της υλοποίησης θα μπουν τους επόμενους μήνες οι σχεδιασμοί για την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης και της δημιουργίας χώρων στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου της πόλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ