ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΚΥΛ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δηλώνοντας κατηγορηματικά πως θα αγωνιστούν ενάντια σε οποιαδήποτε υποβάθμιση ή κατάργηση νοσοκομείων στο πλαίσιο τυχόν σχεδιασμών για το αποκαλούμενο «νέο ΕΣΥ» μέλη της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας επιμένοντας σε στήριξη, στελέχωση και αναβάθμιση όλων των υποδομών του.

«Η κυβέρνηση μέσω του “νέου ΕΣΥ” και με πρόφαση τον… εξορθολογισμό λειτουργείας των νοσοκομείων προάγει την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της υγείας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ενώ η ΕΙΝΚΥΛ έχοντας την στήριξη φορέων (ΕΚΛ, συνταξιουχικά σωματεία κλπ.) απαιτεί τα εξής:

“Σεβασμό των εργαζομένων του Γ.Ν.Λ, των αρρώστων και του λαού της Λάρισας. Πραγματική αναβάθμιση του Γ.Ν.Λ. και ανάδειξη του σε Γενικό Νοσοκομείο, που θα προσφέρει υψηλού επιστημονικού και ποιοτικού επιπέδου δωρεάν περίθαλψη σε όλους.

Άμεση αναβάθμιση των κτηριακών, ξενοδοχειακών και τεχνολογικών υποδομών του Γ.Ν.Λ, ώστε να μην θίγεται η αξιοπρέπεια των αρρώστων και των εργαζομένων του και να εξασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία του, ακόμα και σε ακραίες συνθήκες.

Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μονιμοποίησης.

Σύγχρονο Οργανισμό για το Γ.Ν.Λ με πλήρη στελέχωση και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό”.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com