ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αιχμηρός ο πρόεδρος του συλλόγου Κυπρίων Ντ. Αυγουστής

Εκδηλώσεις με αφορμή τη «μαύρη» επέτειο συμπλήρωσης 47 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο διοργάνωσε την Τρίτη ο σύλλογος Κυπρίων Λάρισας. Στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία, στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τέλεσε δοξολογία, μνημόσυνο για τους πεσόντες και παράκληση για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων και την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, ενώ στα γεγονότα της εποχής αναφέρθηκε σε μια έντονα φορτισμένη ομιλία ο Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Σπύρος Μιλτιάδης.

«Οι μνήμες εξακολουθούν να ματώνουν τη σκέψη μας, την ώρα που η Τουρκία επιμένει  να παραγνωρίζει προκλητικά το διεθνές δίκαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως «δεν συμβιβαζόμαστε και ζητάμε λύση του Κυπριακού».

Νωρίτερα σε σύντομη αναφορά του ο Σεβασμιότατος κ. Ιερώνυμος τόνισε πως «η εισβολή στην Κύπρο μας πληγώνει την καρδιά», ενώ ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Κυπρίων ν. Λάρισας Ντ. Αυγουστής, που στάθηκε στην επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα τονίζοντας ότι «δεν έχει σημασία αν όλο το ασκέρι βρίσκεται στη Μεγαλόνησο, όσο το ότι με πρωτοβουλία της κυπριακής και της ελληνικής πλευράς δεν προσκλήθηκαν εκεί όλοι οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα και αντιπερισπασμό στον Ερντογάν».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην πλατεία Αγ. Μπλάνα με επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων από εκπροσώπους αρχών και φορέων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ