ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ!

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας με αφορμή την απόφαση του Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας να μην υπογράψει τοποθετήσεις που έκανε το ΠΥΣΔΕ

Σήμερα είναι 21 Ιούλη. Οι συνάδελφοι/ισσες που ζητάνε οργανική τοποθέτηση μετά και το σκάνδαλο της αιφνιδιαστικής παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων προτίμησης από τη διορισμένη από τη ΝΔ ΔΔΕ, δυστυχώς βρίσκονται εν κενώ. Οι τοποθετήσεις δεν υπογράφτηκαν από τον ΠΔΕ Θεσσαλίας ως μη σύννομες.

Η διαδικασία των τοποθετήσεων στη ΔΔΕ Λάρισας αποτελεί ένα ακόμη δείγμα κατάρρευσης τουλάχιστον του αφηγήματος περί αριστείας της ΝΔ. Κυρίως όμως αποδεικνύει ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια που έστησε και διόρισε το υπουργείο παιδείας επί ΝΔ και δε στήριξε με εκλογές η πλειοψηφία του κλάδου, δεν εγγυώνται τη διαφάνεια και μυρίζουν πελατειακό κράτος άλλων εποχών.

Η αλαζονεία και η λογική του «κράτους – λάφυρο» ευκαιροποιεί την αγωνία του πολίτη για τη ζωή και τη σταδιοδρομία του, ο οποίος δεν επιτρέπεται να άγεται και να φέρεται έρμαιο στις αποφάσεις οποιουδήποτε. Ξαναγυρίσαμε στις εποχές που τα δικαιώματα μας ως εκπαιδευτικοί μας τα παρουσιάζουν ως «εκδούλευση» και πρέπει να νιώθουμε και υποχρεωμένοι! Η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα μας πλήττονται βάναυσα από το διορισμένο ΠΥΣΔΕ και τη διορισμένη ΔΔΕ.

Θα μάθουμε ποτέ γιατί δόθηκε η επίμαχη, ανορθόδοξη, παράταση, μετά την εκπνοή του χρονικού ορίου; Τη στιγμή που ίσχυσε ο αναχρονιστικός περιορισμός των είκοσι προτιμήσεων πώς θα απαλλαχτεί ο κλάδος από την υποψία για τις δηλώσεις που σχολείων που υποβλήθηκαν στο μετά την προθεσμία χρονικό διάστημα της μίας περίπου ώρας, χωρίς μάλιστα καν να προλάβει να υποπέσει στην αντίληψη πολλών; Ποια μέριμνα λήφθηκε για την ουσιαστική νομιμότητα της τήρησης των ίδιων προθεσμιών για όλους/ες και την έγκαιρη ενημέρωσή τους και γιατί δεν τηρήθηκε καν η πενθήμερη άνεση χρόνου πριν την κατάληξη του χρόνου υποβολής; Επειδή το θέμα συνεχίζεται, θα αναγκαστούν να υποβάλουν εκ νέου δηλώσεις προτίμησης σχολείων μέσα στο καλοκαίρι όλοι οι εκπαιδευτικοί αυτοί/ές, με ποιες επιπτώσεις;

Καταδικάζουμε τη διαδικασία των τοποθετήσεων, έτσι όπως αποφασίστηκε και εφαρμόστηκε. Καταγγέλλουμε τη ΔΔΕ και το ΠΥΣΔΕ Λάρισας για τις επακόλουθες συνέπειες των αποφάσεων αυτών στους /τις συναδέλφους.

Αποτιμούμε την υπόθεση ως πλήρη αποτυχία και έκθεση της ΔΔΕ Λάρισας, όχι ασύνδετη στις πάμπολλες αποτυχίες του αυτοαποκαλούμενου επιτελικού κράτους της ΝΔ στη δημόσια σφαίρα της χώρας μας!

Καλούμε το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λάρισας να προβεί ΑΜΕΣΑ σε παράσταση στον ΠΔΕ υπερασπιζόμενο ως οφείλει την ισονομία και τα δικαιώματα των συναδέλφων/ισσων. Το θέμα οφείλει το ΔΣ της ΕΛΜΕ να το προωθήσει και στην ΟΛΜΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ