ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Την Κυριακή 25 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της Μανιαρείου Σχολής, Συνέδριο για τη συμβολή των Αμπελακίων στην εκπαιδευτική προσπάθεια των υπόδουλων Ελλήνων.

Το συνέδριο εντάσσεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών, για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Στην εκδήλωση θα ομιλήσουν οι: κ. Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος, Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού του Α.Π.Θ., με θέμα: «Κοινωνιολογική θεώρηση της Συντεχνίας των Αμπελακίων», κ. Βάσια Ξανθάκη, Συγγραφέας, με θέμα: «Τα Αμπελάκια πριν και μετά από τη μεγάλη ακμή τους», κ. Ματίνα Παπαναστασούλη, Αρχαιολόγος, με θέμα: «Η συλλογή Κειμηλίων των Εκκλησιών των Αμπελακίων» και κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου, Ιατρός και Ιστοριοδίφης, με θέμα: «Ο Αμβρόσιος Κασσάρας ως Επίσκοπος Πλαταμώνος».

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Χάϊδω Πανταζή, Βιβλιοθηκονόμος. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης. Συντονιστής του Συνεδρίου είναι ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτιστικής Ταυτότητος της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ