ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Η εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο 6ο και τελευταίο παιχνίδι των φετινών τελικών του NBA ήταν «θρυλική» και αποτυπώνεται στη «γλώσσα» των αριθμών. Μπορεί τα νούμερα να μην παίζουν μπάσκετ, ωστόσο ο «Greak Freak» τα έκανε όλα πάνω στο παρκέ, φτάνοντας σε κάποια αξιοσημείωτα ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης κατάφερε να φτάσει στα εξής κατορθώματα:

– Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Λίγκας που σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 κοψίματα σε αγώνα τελικών. 

– Παράλληλα, ο αστέρας των Μιλγουόκι Μπακς έγινε ο 7ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σκοράρει 50 πόντους σε αγώνα τελικών.

– Είναι ο πρώτος MVP των τελικών που έχει πάρει και το βραβείο του Πιο Βελτιωμένου Παίκτη (2016/2017).

– Ο Αντετοκούνμπο «άγγιξε» μέχρι και τον Μάικλ Τζόρνταν, καθώς κατάφερε να σημειώσει όπως είχε κάνει και εκείνος 20 πόντους σε μια μόλις περίοδο σε ματς τελικών. Επίσης, μόνο οι δυο τους έχουν κατακτήσει δύο βραβεία MVP κανονικής περιόδου, ένα MVP τελικών και ένα βραβείο Καλύτερου Αμυντικού της Χρονιάς.

– Έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Σακίλ Ο’Νιλ (2000) που σε τρία διαφορετικά παιχνίδια τελικών μετράει 40+ πόντους και 10+ ριμπάουντ. 

– Συνολικά, 5 μη Ευρωπαίοι έχουν κατακτήσει το βραβείο του MVP στους τελικούς του ΝΒΑ και έγινε ένας από αυτούς.

– Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο (Γιάννης, Θανάσης, Κώστας) έγιναν τα πρώτα τρία αδέρφια στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη με δαχτυλίδια.

– Tέλος, ισοφάρισε το ρεκόρ του Μπομπ Πέτιτ σε ματς που κρίνει τον τίτλο του πρωταθλήματος με 50 πόντους.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ