Η ΔΕΗ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αμπελώνα

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αμπελώνα παίρνει θέση για την διακοπή του ρεύματος των πομονών του ΤΟΕΒ, λέγοντας πως 40 χρονιά τώρα φτάνει ποια η κοροϊδία. Άλλη μια χρονιά για τους αγρότες που ποτίζουν τα χωράφια τους από το δίκτυο του ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ Τυρνάβου βλέπουν να εκβιάζονται από τη ΔΕΗ ,κόβοντας το ρεύμα από όλες τις πομόνες μεσούσης της αρδευτικής περιόδου λόγο των χρεών του Οργανισμού.

Αλλά τον λόγο τον κρύβουν επιμελώς.

Πέρασαν πάνω από 40 χρόνια που δεν έγιναν τα δίκτυα υπόγεια και γι’ αυτό το λόγο υπεύθυνες είναι όλες οι κυβερνήσεις καθώς γνώριζαν το πρόβλημα.

Θέλουμε να γνωρίζουμε αυτόν τον λόγο που δεν υπογειοποιήθηκαν τα δίκτυα στην περιοχή.

Ένα 50% του Νερού πηγαίνει στα αυλακιά και όχι στα χωράφια. Όλο αυτό το νερό είναι που σπαταλιέται είναι ρεύμα.

Φταίνε διαχρονικά και οι νομάρχες και περιφερειάρχες που δεν έκαναν τίποτα για να γίνει το έργο υπόγειο πάρα μόνο κάποιες εξαγγελίες.

Επίσης ,η ΔΕΗ μαζί με κάποιες κυβερνήσεις αύξησε την τιμή του αγροτικού ρεύματος σε μια μόνο χρονιά έως και 300%  ,οι διοικήσεις του Οργανισμού οι οποίες δεν διεκδίκησαν  αγωνιστικά την υπογειοποίηση του έργου καθώς και μερικοί αγρότες που έχουν παλιά χρέη στον Οργανισμό.

Μεγάλη πληγή για τον Οργανισμό είναι και οι κλοπές που γίνονται κάθε χρόνο στα αντλιοστάσια.

Ο Αγροτικός Σύλλογος καλεί τη ΔΕΗ να συνδέσει άμεσα όλες τις πομόνες και το κράτος με την περιφέρεια να μεριμνήσει την κατασκευή για την υπογειοποίηση του δικτύου ,αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για τις πομόνες που σπαταλούσαν το νερό στον κεντρικό αύλακα για τα χρόνια που λειτουργούσε με αυτόν τον τρόπο το πότισμα στην περιοχή.

Τέλος, καλούμε όλους τους αγρότες σε αγωνιστική ετοιμότητα για την περίπτωση που δεν λειτουργήσουν οι πομόνες.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com