ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΘΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Επίσκεψη στον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου πραγματοποίησαν χθες οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Τσικριτσής, Δ. Μπάσμπα και Ν. Μπαντόγιας θέλοντας να ενημερωθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στα αντλιοστάσια μέσα στο καλοκαίρι με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με ολοκληρωτική καταστροφή 10.000 και πλέον στρέμματα σε Αμπελώνα, Βρυότοπο, Γιάννουλη και Φαλάνη.

Μετά την επίσκεψη σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής: 

“Η ΔΕΗ με αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια της, να διακόψει την παροχή ρεύματος στο ΤΟΕΒ του Αμπελώνα, με αποτέλεσμα να σταματήσει η υδροδότηση, έφερε σε απόγνωση εκατοντάδες αγρότες, αφήνοντας για μέρες τις καλλιέργειες τους απότιστες με συνέπεια να υποστούν καταστροφές στις παράγωγες τους. Η ενέργεια της αυτή, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές που πωλούν τα προϊόντα τους ειδικά τα τελευταία χρονιά και το δυσβάσταχτο κόστος παράγωγης, βάζει ταφόπλακα στην προσπάθεια για  επιβίωση των αγροτών της περιοχής μας.

Η ευθύνη για την άθλια κατάσταση που βρίσκεται το ΤΟΕΒ του Αμπελώνα, βαραίνει κατά κύριο λόγο, τις ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα καθώς και την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν πραγματοποιήσει έργα υποδομής στην περιοχή, όπως η υπογειοποίηση του δικτύου ύδρευσης, παρ’ όλες τις χαμένες ευκαιρίες που είχαν για χρηματοδότηση ενός τόσο σημαντικού έργου για την αγροτική παραγωγή της περιοχής. Αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι και πρέπει να δώσουν άμεσα λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα των αγροτών ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου στηρίζει και στέκεται στο πλευρό των  αγροτών και απαιτεί εδώ και τώρα να γίνει επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο ΤΟΕΒ Αμπελώνα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ