ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

Σαφείς αποστάσεις από την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και τις κυβερνητικές αποφάσεις πήρε με δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος στο περιθώριο συνέντευξης τύπου στην Περιφέρεια τοποθετήθηκε σχετικά.

Με ιδιαίτερα προσεκτικό και στοχευμένο λόγο ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως «η Εκκλησία της Ελλάδας πήρε μια πολύ σωστή και σημαντική απόφαση, να συστήσει τους εμβολιασμούς χωρίς όμως να στηρίξει την υποχρεωτικότητά τους», προσθέτοντας μάλιστα πως κάποιοι σπεύδουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το ζήτημα.

«Εμείς ως Εκκλησία έχουμε υποχρέωση να προσπαθήσουμε να πείσουμε, να προτρέψουμε, όχι να υποχρεώσουμε. Η εγκύκλιος που θα διαβαστεί την Κυριακή θα προτρέψει βάσει της αντίληψης της Εκκλησίας», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος, προτρέποντας χαρακτηριστικά τους υπεύθυνους για τους εμβολιασμούς «να λειτουργήσουν έξυπνα».

«Έγιναν και αστοχίες στην προσπάθεια των εμβολιασμών και θα παρακαλούσα τους υπεύθυνους να μην παροργίζουν τον λαό… Δεν θα διαιρεθούμε τώρα για το εμβόλιο», κατέληξε ο Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ