ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΩΝ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

Υπεγράφη η σύμβαση για τη στατική ενίσχυση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Λαρίσης – Εργα και στις εκκλησίες του Τυρνάβου

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου υπεγράφη το μεσημέρι της Παρασκευής στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας η σύμβαση για το έργο στατικής ενίσχυσης στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στη Λάρισα, ενώ στο πλαίσιο κοινών δηλώσεων ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στα έργα αποκατάστασης που αφορούν σε ναούς που επλήγησαν από τους σεισμούς του περασμένου Μαρτίου.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας,  είναι προϋπολογισμού 1.540.000 ευρώ, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Ιερώνυμος στάθηκε και στα έργα αποκατάστασης που αφορούν στους ιερούς ναούς που επλήγησαν από τους σεισμούς ανακοινώνοντας πως αυτά ξεκινούν άμεσα την ερχόμενη εβδομάδα, με πρώτο τον Ι.Ν. των Πλατανουλίων.

«Συνολικά επλήγησαν 29 ναοί, ενώ θα ακολουθήσουν έργα στους Ι.Ν. του Κουτσόχερου και του Αγ. Γεωργίου Τυρνάβου», ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος, ευχαριστώντας τους αρμόδιους του υπουργείου Πολιτισμού και την υπουργό Λίνα Μενδώνη που έχουν αναλάβει τον Προφήτη Ηλία Τυρνάβου, ενώ με τη σειρά της η Μητρόπολη θα αποκαταστήσει τους ναούς της Αγ. Παρασκευής και της Παναγίας Φανερωμένης, επίσης στον Τύρναβο.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ