ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: “ΟΧΙ” ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Ανακοίνωση που υπογράφει η επικεφαλής της παράταξης Μαρία Κωστή

Σε επίδειξη αυταρχισμού, η Νεοδημοκρατική δημοτική αρχή Τεμπών, συνέταξε κανονισμό λειτουργίας της οικονομικής επιτροπής, με αποκλειστικό σκοπό να στερήσει την δυνατότητα έκφρασης άποψης στη Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών.

Ο πρότυπος κανονισμός, για τη λειτουργία των οικονομικών επιτροπών των δήμων, σαφέστατα κάνει αναφορά για τους εκπροσώπους των παρατάξεων, που δεν έχουν εκλεγμένο μέλος στην επιτροπή, ότι παρίστανται στις συνεδριάσεις χωρίς δικαίωμα ψήφου. Πουθενά δεν υπάρχει υποψία περιορισμού του δικαιώματος λόγου.
Η πλειοψηφία όμως της οικονομικής επιτροπής, με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη, πρόσθεσε παράγραφο, στην οποία “επιτρέπει” στην εκπρόσωπο και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών να παίρνει τον λόγο πρίν την συζήτηση των εντός η εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης όταν η συζήτηση εξελίσσεται.
Βεβαίως την τακτική αυτή την είχε υιοθετήσει ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Νίκος Μητσογιάννης τον τελευταίο χρόνο, δηλ. πολύ πριν την σύνταξη  του κανονισμού, συμπεριφερόμενος με αλαζονεία και εχθρότητα απέναντι στην Λαϊκή Συσπείρωση, δηλώνοντας ότι μας κάνουν χάρη που μας δέχονται και ως παρατηρητές και ούτε λίγο ούτε πολύ πρέπει να τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη.
Ξεχνούν όμως ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, με δύο εκλεγμένους συμβούλους στο δημοτικό συμβούλιο, εκπροσωπεί το 10% περίπου του εκλογικού σώματος του δήμου και δεν εκπροσωπείται στην οικονομική επιτροπή λόγω του νόμου που η ΝΔ έχει ψηφίσει, στερώντας της έτσι τη δυνατότητα, εκτός από την παρουσία της στην επιτροπή, να μπορεί και να ψηφίζει.
Οι κύριοι της δημοτικής πλειοψηφίας αποφάσισαν ότι δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε, όταν γίνεται η συζήτηση των θεμάτων, γιατί, λένε, αφού δεν ψηφίζουμε γιατί πρέπει να εκφραζόμαστε και ενδεχομένως να επηρεάζουμε αυτούς που ψηφίζουν;
Να υπενθυμίσουμε ότι, με βάση τον νόμο που η ΝΔ έχει ψηφίσει, έχουν μεταφερθεί οι σπουδαιότερες αρμοδιότητες στην οικονομική επιτροπή, αποδυναμώνοντας έτσι τον ρόλο του δημοτικού συμβουλίου.
Καταγγέλλουμε δημοσίως την, για μια ακόμα φορά, αλαζονική συμπεριφορά του δημάρχου Τεμπών και των εκλεγμένων συνεργατών του, που με αντιδημοκρατικές διαδικασίες νομίζουν ότι θα καταφέρουν να φιμώσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση, εκμεταλλευόμενοι την περίοδο της πανδημίας, που δεν υπάρχει δυνατότητα παρουσίας δημοτών στα συμβούλια.
Απαιτούμε άμεσα να συνταχθεί νέος κανονισμός, που δεν θα περιλαμβάνει κανένα διαχωρισμό στους παρόντες συμβούλους, με η χωρίς δικαίωμα ψήφου, στο δικαίωμα έκφρασης άποψης.
Εκπροσωπούμε ένα σημαντικό κομμάτι των δημοτών και απαιτούμε από την δημοτική αρχή να μην το απαξιώνει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ