ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ – ΠΕΤΣΑ ΓΙΑ «ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ», ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ 

Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών είχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, για τα θέματα της απορρόφησης της «Παιδικής Στέγης» από τον Δήμο Λαρισαίων, την πρόοδο των επισκευών των σχολικών μονάδων της Λάρισας που υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς και την προώθηση έργων υποδομών και οδοποιίας σε πληγείσες περιοχές του Νομού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός στήριξε το αίτημα του φιλανθρωπικού σωματείου «Παιδική Στέγη» για ενσωμάτωσή του στον Δήμο Λαρισαίων. Αφενός, εστίασε στην αμοιβαία επωφελή προοπτική της διασφάλισης των θέσεων εργασίας του προσωπικού και στην ενίσχυση της δημοτικής κοινωνικής πολιτικής καθώς και στην αύξηση της περιουσίας του Δήμου περίπου κατά 2 εκ. ευρώ, στα οποία ανέρχεται η αξία των ακινήτων της «Παιδικής Στέγης». Αφετέρου, επικαλέστηκε τη νομοθεσία (ν. 3106/2003 και ν. 2880/2001), βάσει της οποίας είναι εφικτή η απορρόφηση, σε συνδυασμό με την πρόβλεψη σύστασης προσωποπαγών θέσεων στον Δήμο Λαρισαίων και την εγγραφή των πιστώσεων στον προϋπολογισμό του 2021.

Περαιτέρω, ο κ. Κέλλας συζήτησε με τον κ. Πέτσα για την πορεία ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης των σεισμόπληκτων σχολικών μονάδων, ενώ ζήτησε τη συμπερίληψη σημαντικών έργων υποδομών και αγροτικής οδοποιίας στον προγραμματισμό αποκατάστασης των καταστροφών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς και τον «Ιανό».

Στέλιος Πέτσας

Ο κ. Πέτσας αντιμετώπισε θετικά την απορρόφηση της «Παιδικής Στέγης» από τον Δήμο Λαρισαίων και δεσμεύτηκε να εξετάσει τις δυνατότητες υλοποίησής της στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Τον διαβεβαίωσε, ακόμη, ότι θα εξασφαλίσει την έγκαιρη περάτωση των εργασιών αποκατάστασης των σχολικών κτιρίων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Σε ό,τι αφορά, δε, τα έργα υποδομών και αγροτικής οδοποιίας, δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει στην υλοποίησή τους μέσω των προβλεπόμενων πόρων.

Κέλλας: «Βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών  – Βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας»

Ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον κ. Πέτσα για τη συνεργασία και, αποχωρώντας από το Υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε:

«Είχαμε μία παραγωγική συνάντηση με τον φίλο Υπουργό, κατά την οποία του έθεσα ζητήματα του Νομού μας, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Άκουσε με προσοχή τα αιτήματά μας και, όπως πάντα, με θετική διάθεση, δεσμεύτηκε ότι, στο μέτρο που του αναλογεί, θα εξετάσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.

Είμαστε πάντα στο πλευρό των πολιτών και αξιοποιούμε όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα ζωής τους, διασφαλίζοντας την ανθρώπινη και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ