ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «PROUD BLUE» (ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΜΠΛΕ)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες (25-07-2021) το βράδυ στο Κηποθέατρο Λάρισας, η εκδήλωση αναφορικά με την παγκόσμια πρεμιέρα προβολής του ντοκιμαντέρ/αφιερώματος «PROUD BLUE» (ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΜΠΛΕ) σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη φιλαρμονική ορχήστρα της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη μουσική συνοδεία της οποίας τραγούδησε και ο Λαρισαίος τενόρος Βασίλης Κούρτης.

• Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.κ. Ιερώνυμος,
• Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός και
• Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος κλείνοντας ανέφερε τα εξής:

« … Κλείνοντας, και σε συνάφεια με τα παραπάνω, θα ήθελα να εξάρω την επιτυχή επιλογή από τους συντελεστές, του τίτλου του ντοκιμαντέρ «Περήφανο Μπλε», καθώς με δύο λέξεις μόνο, καταφέρνει να προϊδεάσει εύστοχα και άμεσα τον θεατή για αυτό που πρόκειται να παρακολουθήσει, ενώ αποδίδει με ακρίβεια την αίσθηση της υπερηφάνειας που, αναπόφευκτα, νιώθει όποιος έχοντας την τιμή να έχει περιβληθεί με τη μπλε στολή του Έλληνα Αστυνομικού, υπηρετεί με αυταπάρνηση τόσο υψηλές αξίες και ιδανικά, αφιερώνοντας τον εαυτό του στο κοινό καλό.

Εύχομαι, ξανά, συγχαρητήρια στους συντελεστές και ιδιαίτερα στην κυρία Αθηνά Κρικέλη, και καλή επιτυχία στο «Περήφανο Μπλε» στο παγκόσμιο ταξίδι του.

Σας ευχαριστώ πολύ. »

Επιπλέον, αναγνώσθηκε μήνυμα του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο μήνυμά του ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας ανέφερε τα εξής:

« Καταρχήν, επιτρέψτε μου να εκφράσω τη λύπη μου, καθόσον, παρά την επιθυμία μου να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, κατά τη διάρκεια της σημαντικής αυτής εκδήλωσης, αυτό δεν κατέστη τελικά δυνατό, λόγω έκτακτων και ανελαστικών υπηρεσιακών υποχρεώσεων.

Σας χαιρετίζω, λοιπόν, με αφορμή τη σημερινή πρώτη παγκόσμια προβολή ενός τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ – αφιερώματος στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, το περιεχόμενο του οποίου, μέσα από την προσέγγιση της καθημερινής υπηρεσιακής ζωής των συναδέλφων των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, αναμένεται να αποτυπώσει με σαφήνεια τον άρρηκτο δεσμό που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και της κοινωνίας των πολιτών, ιδιαίτερα κατά την δύσκολη -για όλους- περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, καθώς πέραν του αγαθού της ασφάλειας που έχουν επιφορτιστεί και ενσυνείδητα παρέχουν στην Ελληνίδα και στον Έλληνα πολίτη, αλλά και στον κάτοικο της πιο απομακρυσμένης περιοχής της επικράτειας, βρίσκονται δίπλα τους πάντα με προθυμία και ζήλο κάθε στιγμή που το χρειάζονται, όποτε κι αν απαιτηθεί.

Αδιαμφισβήτητα, η Ελληνική Αστυνομία πέρα από τα τυπικά όρια της αποστολής και του καθήκοντος της δείχνει, σε καθημερινή βάση, τον πραγματικό της ανθρώπινο χαρακτήρα, εκείνον που καθιστά τον αστυνομικό όχι απλά ένα συνήθη επαγγελματία, αλλά ένα κοινωνικό λειτουργό στην υπηρεσία του πολίτη.

Όλοι βιώνουμε μια Ελληνική Αστυνομία που απονέμει σ’ αυτόν το δέοντα σεβασμό, τόσο προς την προσωπικότητά του, όσο και προς τα θεμελιώδη δικαιώματα του, δείχνει την απαιτούμενη υπευθυνότητα και προθυμία για την εξυπηρέτησή του απλουστεύοντας και επιταχύνοντας τη διοικητική δράση, ώστε αφενός να τον απαλλάσσει από περιττές ταλαιπωρίες, αφετέρου να της παρέχεται η δυνατότητα να έχει περισσότερο χρόνο για την ποιοτική και αποτελεσματική διαχείριση των σοβαρών ζητημάτων που συνθέτουν το έργο της.

Σε μια εποχή που τα ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, διασφάλισης της κοινωνικής ειρήνης και προστασίας της δημόσιας υγείας δοκιμάστηκαν και εξακολουθούν να δοκιμάζονται σκληρά, το σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας δεν στάθηκε απλά στο ύψος των περιστάσεων, κατ’επιταγήν του ισχύοντος νομικού, αλλά και δεοντολογικού πλαισίου, αλλά υπερέβη εαυτόν, μη επιτρέποντας στον οιονδήποτε να επιβουλευτεί το υπέρτατο αγαθό της ζωής.

Είμαι πεπεισμένος, πως όλοι συναισθάνονται ότι, η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί αφενός μεν αναπόσπαστο και σημαντικό μέρος της κοινωνίας, αφετέρου βασική πηγή παροχής κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου. Γεγονός, το οποίο αναγνωρίζει πλήρως και η ίδια η ελληνική κοινωνία, διότι η προσφορά του Έλληνα Αστυνομικού δεν έγκειται μόνο στην ουσιαστική επιτέλεση του έργου του, που έχει ως σημείο αναφοράς την προστασία και ασφάλεια του πολίτη, αλλά και στην διευκόλυνση της καθημερινότητάς του και ικανοποίηση των προσδοκιών του, επιβεβαιώνοντας, σε συνεχή βάση, την καταλυτική συμβολή του Σώματος στο κεφάλαιο της περιφρούρησης των αρχών του κράτους δικαίου και της διασφάλισης της εσωτερικής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό, το βεληνεκές της Ελληνικής Αστυνομίας εκτείνεται, από σήμερα, στο σύνολο της διεθνούς κοινότητας, μέσω της καταγραφής και απόδοσης του ζωτικού και ενσυνείδητου έργου των συναδέλφων των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Θεσσαλίας και της ανήσυχης ματιάς της δημοσιογράφου – σκηνοθέτη κας Αθηνάς Κρικέλη.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα και το σύνολο του προσωπικού των αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, που συνέβαλλαν, με τον όποιο τρόπο, στην επιτυχή υλοποίηση του πραγματικά ιδιαίτερου και επίπονου αυτού εγχειρήματος.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου, ως Αρχηγός του Σώματος, να εξάρω την εμβληματική προσωπικότητα της έγκριτης δημοσιογράφου και σκηνοθέτη κας Αθηνάς Κρικέλη, η οποία με εξαίρετο ζήλο, αστυνομικού χαρακτήρα, κατόρθωσε μέσα από δύσκολες και ιδιάζουσες συνθήκες να ολοκληρώσει αυτό το σημαντικό, για την Ελληνική Αστυνομία, αφιέρωμα. Ένα αφιέρωμα, το οποίο, εκτός των άλλων, καταδεικνύει την αμέριστη αγάπη της για την Ελληνική Αστυνομία και το έργο που επιτελεί, σε καθημερινή βάση, το ουσιαστικό ενδιαφέρον της για τον ίδιο τον αστυνομικό και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά, κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του, την υψηλή αίσθηση ευθύνης, την υπέρμετρη υπομονή, την υπευθυνότητα, αλλά και το ψυχικό δυναμισμό της, ουσιώδη στοιχεία που συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση και επιτυχή παραγωγή του.

Τέλος, εύχομαι το σημερινό ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα να είναι πολυτάξιδο και καλοτάξιδο και κάθε προβολή του να αποτελεί μια μικρή γιορτή.

Θερμά συγχαρητήρια. »

Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν αναμνηστικά στην επικεφαλής της Μουσικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας, Αστυνόμο Β΄ Αγρογιάννη Αικατερίνη και στον τενόρο Βασίλη Κούρτη, για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Ακολούθως, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «PROUD BLUE» (ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΜΠΛΕ), το οποίο επικεντρώθηκε στην καθημερινή δράση των αστυνομικών που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Θεσσαλίας, τον προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες εν μέσω πανδημίας (covid-19) ρόλο τους και την γενικότερη προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία.

Kατά το κλείσιμο της εκδήλωσης, από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα στην πολυβραβευμένη δημοσιογράφο/σκηνοθέτη κα Αθηνά Κρικέλη, η οποία επιφύλαξε ξεχωριστή έκπληξη και τιμή σε όλα τα άτομα που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πραγματοποίηση του ντοκιμαντέρ, προσφέροντάς τους, αναμνηστικά για το έργο τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος, o Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ι.Μ. Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων, o Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, εκπρόσωπος του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χρήστος Ζιώγας, o Βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, η Βουλευτής Τρικάλων κ. Αικατερίνη Παπακώστα, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας Ταξίαρχος Θωμάς Καρανάσιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας Ταξίαρχος Χρήστος Σιμούλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Αστυνομικός Διευθυντής Μιλτιάδης Αλεξάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων Αστυνομικός Διευθυντής Στέργιος Νίντος, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης, εισαγγελικοί – δικαστικοί λειτουργοί, απόστρατοι αστυνομικοί, καθώς και πλήθος αστυνομικών, μελών οικογενειών τους και λοιποί προσκεκλημένοι.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ