ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Κ. ΚΟΚΟΥΡΑ; ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ

Δήλωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών με αφορμή τη διακοπή ρεύματος στα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου

Εδώ και μέρες, παρακολουθώ με αγωνία την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αγρότες- αρδευτές του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου , καθώς έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος στα αντλιοστάσια του Οργανισμού λόγω των γνωστών ανεξόφλητων οφειλών προς τη ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ.

Με την οικονομική διάσταση του θέματος δεν θα ασχοληθώ, καθώς άλλοι έχουν την διαχειριστική ευθύνη , μένω όμως έκπληκτος από την αφωνία , στην οποία έχει περιέλθει η δημοτική αρχή του τόπου μας επί του συγκεκριμένου θέματος.

Ενώ δεκάδες αγρότες του Δήμου μας κινδυνεύουν να υποστούν ένα συντριπτικό οικονομικό πλήγμα, σε μια πραγματικά ανυπόφορη οικονομική συγκυρία, ο Δήμος Τυρνάβου  μένει απαθής και απλά παρακολουθεί αδιάφορα την καταστροφή που συντελείται στις περιουσίες αγροτών- συμπολιτών μας.

Όμως, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, στο αμέσως προσεχές διάστημα θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα στην περιοχή μας, πράγμα που σημαίνει ότι οι καταστροφές στις καλλιέργειες θα καταστούν ανεπανόρθωτες, αν τα κτήματα συνεχίσουν να μένουν απότιστα, χωρίς βεβαίως  να συνυπολογισθεί και η μάστιγα των κλοπών που έκαναν, τελευταία ,  την εμφάνισή τους στα αντλιοστάσια του Οργανισμού , ανεβάζοντας κατακόρυφα το συνολικό κόστος για τους χειμαζόμενους ήδη αρδευτές.

Ενώπιον αυτών των καταστάσεων ο Δήμος Τυρνάβου δεν μπορεί να αδρανεί και να μένει άπραγος, αφού η ζημιά για την τοπική οικονομία θα είναι μεγάλη. Το θέμα της παροχής ρεύματος στα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου θα πρέπει να φτάσει στο ανώτερο δυνατό πολιτικό επίπεδο , με αλλεπάλληλες παραστάσεις του Δήμου Τυρνάβου προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και προς εκείνους τους πολιτικούς παράγοντες που μπορούν εκ της θέσεως τους  να ασκήσουν τις κατάλληλες πιέσεις στη ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ για την επαναλειτουργία των αντλιοστασίων του Οργανισμού.

Εξάλλου, η Πολιτεία δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός των συνεχόμενων πληγμάτων που ήδη έχει υποστεί ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας από αλλεπάλληλα  καταστροφικά καιρικά φαινόμενα ( παγετοί, καύσωνες ) , αλλά ούτε και το γεγονός ότι η περιοχή μας είναι σεισμόπληκτη και έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όλη αυτή η επιχειρηματολογία, βεβαίως , θα πρέπει να διατυπωθεί με τρόπο πειστικό προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας από την  Τοπική  Αυτοδιοίκηση, που ζει το πρόβλημα ως η πλησιέστερη μορφή εξουσίας δίπλα  στον πολίτη. Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όμως , αδρανεί , τότε και η Πολιτεία κωφεύει, καθώς δεν λαμβάνει από την υπεύθυνη τοπική εξουσία τα κατάλληλα διεγερτικά σήματα αφύπνισης και κινητοποίησης για την επίλυση των προβλημάτων.

Τούτων δοθέντων, καλούμε τη δημοτική αρχή να δραστηριοποιηθεί στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο και να μην παρακολουθεί απλώς από μακριά τις καταστροφικές συνέπειες που υφίστανται αγρότες του τόπου μας. Η  ” Δράση Πολιτών” , από την πλευρά της , είναι έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή που τυχόν της ζητηθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ