ΟΙ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κυρίως από την Πέμπτη (29-07-2021) έως και την Τρίτη (03-08-2021) η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα υψηλή σε όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα φθάσει:

  1. την Τρίτη 27-07-2021 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου,
  2. την Τετάρτη 28-07-2021 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου,
  3. την Πέμπτη 29-07-2021 έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου,
  4. από την Παρασκευή 30-07-2021 μέχρι και την Τρίτη 03-08-2021 η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και οι μέγιστες τιμές της θα φθάσουν περί τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ υψηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις ελάχιστες τιμές πάνω από τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο Δήμος Τεμπών ενημερώνει τους πολίτες ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Πιο συγκεκριμένα, για το χρονικό διάστημα εκδήλωσης των υψηλών θερμοκρασιών θα διατεθούν δημοτικές κλιματιζόμενες αίθουσες σε κάθε δημοτική ενότητα προκειμένου να προσφεύγουν οι πολίτες εφόσον χρειαστεί :

  • Στη Δ.Ε. Μακρυχωρίου, η αίθουσα Δημοτικών Συμβουλίων (Επικοινωνία : κα Καραπάνου Άννα, 6978317879)
  • Στη Δ.Ε. Γόννων, το δημοτικό κατάστημα Γόννων (Επικοινωνία : κ. Μπανιώρας Γεώργιος, 6977077085)
  • Στ Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου, το δημοτικό κατάστημα Πυργετού (Επικοινωνία : κ. Λαΐνας Αθανάσιος, 6973744587)
  • Στη Δ.Ε. Νέσσωνος, το δημοτικό κατάστημα Συκουρίου (Επικοινωνία : κ. Γκουντής Μιχαήλ, 6932401560)

Παράλληλα, τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα υψηλή. Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να αποφύγουν εργασίες, που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά και συγκεκριμένα,  

α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι   λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο και να μην προβαίνουν:

– Στην απόρριψη αναμμένων τσιγάρων

– Στη ρίψη βεγγαλικών χωρίς την προβλεπόμενη άδεια και τη γνωμοδότηση της Πυροσβεστικής.

– Στο άναμμα υπαίθριων ψησταριών στην ύπαιθρο και σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

– Σε απόθεση απορριμμάτων στην ύπαιθρο, λόγω κινδύνου ανάφλεξης

– Στη στάθμευση των οχημάτων τους σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα διότι ελλοχεύει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς από την εξάτμιση-καταλύτη

Σε εργασίες «θερμών εργασιών» (ηλεκτροσυγκόλληση, εργασία με χρήση φλόγας, θερμότητας, σπινθήρων, κ.λπ.) σε υπαίθριους και ημιυπαίθριους χώρους.

– Σε κάπνισμα των μελισσών.

–Σε καύση αγροτικών  υπολειμμάτων καλλιέργειας.

Είναι χρέος όλων μας, να κρατήσουμε υπεύθυνη στάση.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ