ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΑΝΕΜΕΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Δήλωση της βουλευτού Λάρισας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. Άννας Βαγενά

Οι τελευταίες πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της κυβερνώσας παράταξης για τη συγκάλυψη της υπόθεσης, ώστε να μην ελεγχθεί το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, είναι μία λυπηρή ένδειξη της κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η Δημοκρατία στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός στη δήλωση του πόθεν έσχες για το 2017 ανέφερε ότι η σύζυγός του είχε μεταβιβάσει δωρεάν το ποσοστό συμμετοχής της σε γαλλική εταιρεία και στη συνέχεια για τα έτη 2018 και 2019 δεν δήλωσε τη συμμετοχή της στη γαλλική εταιρεία.

Ωστόσο, οι εν λόγω δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους φαίνεται πως είναι «ελλιπείς», καθώς σύμφωνα με επίσημα έγγραφα του γαλλικού κράτους που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, η σύζυγος του πρωθυπουργού εξακολουθούσε να μετέχει στο κεφάλαιο της αλλοδαπής εταιρείας μέχρι και την 20η Δεκεμβρίου 2020, καθώς και στη διοίκηση αυτής, μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για το αδίκημα της ψευδούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Ακολούθησαν οι αγωνιώδεις προσπάθειες της ΝΔ να μη πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, τελικά όρισαν άρον – άρον συνεδρίαση και επιχείρησαν να εντάξουν το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες, οι οποίες θα αρχειοθετούνταν, κάτι που και πάλι αναιρέθηκε με την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης να κάνει λόγο για «εκ παραδρομής» συμπερίληψη του ονόματος του πρωθυπουργού στους προς αρχειοθέτηση καταλόγους της εν λόγω συνεδρίασης. Υπήρξε, δηλαδή, ένας πανικός και μία σειρά από σπασμωδικές κινήσεις.

Σήμερα, λοιπόν, 29/07/21, περιμέναμε με την επίσημη δημοσίευση των δηλώσεων των περιουσιακών στοιχείων των αιρετών για το φορολογικό έτος 2019 στην ιστοσελίδα της Βουλής να δούμε εάν θα βρίσκεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργικού ζεύγους η περίφημη γαλλική εταιρεία – που από επίσημα έγγραφα προκύπτει πως ανήκει στην οικογένεια – ή εάν ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να διαπράττει ανέμελα για μία ακόμα φορά το αδίκημα της ψευδούς δήλωσης πόθεν έσχες. Τελικά συνέβη το δεύτερο.

Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός της χώρας, αν και υπόλογος στην ελληνική δικαιοσύνη και στον ελληνικό λαό, θεωρεί τον εαυτό του όχι μόνο προνομιούχο, όχι μόνο υπεράνω ευθυνών, αλλά και αλώβητο, με μία στρατιά ΜΜΕ να καλύπτουν τα νώτα του, όσο εξόφθαλμα και αν είναι τα ατοπήματά του, από τις ανέμελες εξορμήσεις στην Πάρνηθα και στην Ικαρία εν μέσω lockdown και απαγόρευσης της κυκλοφορίας μέχρι και, εν προκειμένω, την κατά συρροή υποτροπή του στο πολύ σοβαρό αδίκημα της ψευδούς δήλωσης πόθεν έσχες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ