Παρέμβαση στη βουλή του Γιώργου Λαμπρούλη για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι: Με κεντρικό άξονα την αυτονομία, το νομοσχέδιο σηματοδοτεί μία νέα επέλαση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Η σημερινή κυβέρνηση χτίζει πάνω στις προηγούμενες παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κυβερνήσεων, που έχουν ως μπούσουλα τις κατευθύνσεις και οδηγίες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΟΟΣΑ, ΕΕ και βέβαια τις απαιτήσεις του ΣΕΒ.
Επεσήμανε «ότι μέσα από τις ρυθμίσεις και με ανάδειξη, αντί της συνολικής γνώσης και μόρφωσης, των δεξιοτήτων σε Νο 1 ζητούμενο, αυτό που προωθείται είναι «η πιο άμεση προσαρμογή του σχολείου, άρα και των μαθητών – μελλοντικών εργαζομένων, στις απαιτήσεις της καπιταλιστικής ζούγκλας, της εργασιακής ανασφάλειας, της εκ περιτροπής εργασίας, του μισθού των 400 ευρώ, των προγραμμάτων SURE και “Συν-Εργασία”, της συνεχόμενης εναλλαγής της εργασίας.Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο ήρθε αμέσως μετά το αντεργατικό τερατούργημα. Σε αυτό το βάρβαρο σύστημα οι γνώσεις των νέων «πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης, να μαθαίνουν σκόρπια και αναλώσιμα πράγματα αντί να αποκτούν στέρεο μορφωτικό, θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο, και το σχολείο να βγάζει φθηνούς και εύκολα διαχειρίσιμους μελλοντικούς εργαζόμενους», σημείωσε.
Απάντησε στα περί αναβάθμισης που διατυμπανίζει η κυβέρνηση: «Για ποια αναβάθμιση και ποιότητα μας μιλάτε, όταν το 30% των σχολικών κτιρίων είναι πεντηκονταετίας και πλέον, 70% είναι η περικοπή των κρατικών κονδυλίων για τη σχολική στέγη, γυμναστήριο έχει το 6% των Δημοτικών και το 22% των Γυμνασίων και Λυκείων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων έχει το 27% των Δημοτικών, εργαστήριο Φυσικών Επιστημών το 5% των Δημοτικών και 26% των Γυμνασίων και Λυκείων;
Οι δαπάνες για την Παιδεία μειώνονται, οι γονείς πληρώνουν από την τσέπη τους 1,2 δισεκατομμύρια τον χρόνο στην ιδιωτική Εκπαίδευση, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση χρειάζονται τουλάχιστον 50.000 μόνιμες προσλήψεις καθηγητών και όχι οι περιπλανώμενοι αναπληρωτές, και αντίστοιχα 700.000 μαθητές φοιτούν σε τμήματα 21 έως 30 μαθητών. Αλήθεια, με τη λεγόμενη αξιολόγηση θα λυθούν αυτά τα προβλήματα;». Κλείνοντας επισήμανε: Από το ΚΚΕ όπως είπε και ο Γ.Γ. του κόμματος μας, θα εισπράξετε ένα μεγάλο και ηχηρό ΟΧΙ σήμερα. Και αύριο θα σας βοηθήσουμε να το πετάξουμε όλοι μαζί στον σκουπιδοτενεκέ, εκεί όπου πραγματικά ανήκει.