ΧΡΥΣΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΣΚΟΣ

Ο Στέφανος Ντούσκος αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στο μονοθέσιο σκιφ ανδρών, κατακτώντας το πρώτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες και χαρίζοντας παράλληλα το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στους φετινούς του Τόκιο 2020.

Με χρόνο 6:40.45, ο Ντούσκος έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Αυτό είναι το 4ο Ολυμπιακό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην ιστορία.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να απολαύσετε για πρώτη φορά η σε επανάληψη, την ανεπανάληπτη κούρσα δύο χιλιομέτρων που πραγματοποίησε ο Γιαννιώτης κωπηλάτης και όπου χάρη στην οποία ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, για να ακουστεί ο εθνικός ύμνος.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο μονοθέσιο σκιφ ανδρών, Στέφανος Ντούσκος, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελικού, για την κατάκτηση του πρώτου του χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν το πιστεύω! Αλήθεια… δεν το πιστεύω! Η καλύτερη κούρσα της καριέρας μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ένιωθα πολύ καλά στην κούρσα. Ο προπονητής μου είπε πως θα είμαι μέσα στα μετάλλια, πριν πάρω θέση στη γραμμή της εκκίνησης. Έκανα μια αλλαγή μέσα στην κούρσα, στα 1.000 μέτρα και δεν πίστευα ότι θα αντέξω. Στα τελευταία 500 μέτρα έλεγα Θεέ μου βοήθησέ με. Κράτα λίγο ακόμη. Στα 100 τελευταία μέτρα, είπα… δεν το χάνω! Για όλους αυτούς που με βλέπουν στην Ελλάδα ένα μεγάλο ευχαριστώ! Ευχαριστώ τους γονείς μου, την κοπέλα μου, τον δις Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο, όλους τους ανθρώπους στην Ομοσπονδία και την εθνική, τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιάνι Ποστιλιόνε που με βοήθησε και έφτασα εδώ που έφτασα, τον γιατρό μου και γιατρό της εθνικής Γιάννη Χρηστογιάννη και τον χορηγό μου»

Αυτό ήταν και το πρώτο μετάλλιο της Ελληνικής αποστολής στου φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ήταν και το τέταρτο Ολυμπιακό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην ιστορία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

ertnews.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com