ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΡΑΨΑΝΗΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Ο Ξενώνας Ραψάνης του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. μετράει πέντε χρόνια δράσεων πολιτισμού. Από το 2016 πραγματοποιούνται δράσεις στο χωριό της Ραψάνης, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με την ενεργό συμμετοχή και συνεργασία φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών της κοινότητας, με στόχους την εκπαίδευση, την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου, τον προβληματισμό και τη δημιουργία συζήτησης και προτάσεων για τις δυνατότητες ανάπτυξης του χωριού, την παρουσίαση σημαντικών θεμάτων γύρω από την τέχνη, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα, την ενδυνάμωση και προαγωγή των κοινοτικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων του χωριού.

Παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας και τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, οι δράσεις του Αυγούστου, που αποτελούν κάθε χρόνο και το αποκορύφωμα των δράσεων, ξεκινούν και φέτος στο όμορφο χωριό της Ραψάνης.

Οι δράσεις είναι ανοιχτές, χωρίς αντίτιμο, αφορούν σε μικρούς και μεγάλους, και λαμβάνουν χώρα σε διάφορες τοποθεσίες του χωριού. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, όλους τους συντελεστές των φετινών μας δράσεων για την θερμή και ανιδιοτελή ανταπόκριση τους στο κάλεσμά μας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ