ΣΚΕΠΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΡΟΔΙΑ – ΣΥΚΑΜΙΝΕΑ

Σε εξέλιξη το έργο που κατασκευάζει η Περιφέρεια

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής του σκεπάστρου από οπλισμένο σκυρόδεμα στο οδικό τμήμα που συνδέει τους οικισμούς της Ροδιάς και της Συκαμινέας με διακοπή της κυκλοφορίας της οδού και εκσκαφή της θεμελίωσης του έργου. Το σκέπαστρο κατασκευάζεται προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια  στις μετακινήσεις των ανθρώπων, καθώς η βραχομάζα πάνω από το σκέπαστρο έχει ήδη αγκυρωθεί με τοποθέτηση πλέγματος και συστηματική εφαρμογή αγκυρώσεων πλήρους πάκτωσης.

Η συνολική επέμβαση αφορά μήκος 400 μέτρων και σκοπό έχει να διεξάγεται ομαλά και με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.

«Συνεχίζουμε τις εργασίες για την ενίσχυση της ασφάλειας στο δρόμο Ροδιάς – Συκαμινέας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Το έργο εισέρχεται στη δεύτερη και τελευταία φάση του με την κατασκευή του σκεπάστρου από οπλισμένο σκυρόδεμα. Πρόκειται για έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής, καθώς ενισχύει την ασφαλή προσβασιμότητα σε χωριά του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και βοηθάει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ