ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ “ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΦΩΣ”

Το Θεσσαλικό Δίκτυο Φεστιβάλ “Μετάβαση”, έχοντας θέσει ως βασικό του στόχο την ανάπτυξη και εδραίωση συνεργασιών και την υποστήριξη και δικτύωση καλλιτεχνών, εκκινεί την πρώτη διαγωνιστική ενότητα, στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών προγραμματισμών των τριών φεστιβάλ που απαρτίζουν το δίκτυο (Μύλος Παραστατικών Τεχνών, Φεστιβάλ Βόλου, Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρικάλων).

Στόχος της νέας ενότητας, είναι η διευρυμένη συμμετοχή των καλλιτεχνών στα προγράμματα εκδηλώσεων των φεστιβάλ, η επαφή τους με νέες καλλιτεχνικές φόρμες και τάσεις, αλλά και με το κοινό των φεστιβάλ, μέσα από εκθέσεις, διεπιστημονικά και διακαλλιτεχνικά φόρουμ, καθώς και η οικονομική ενίσχυση καλλιτεχνών των οποίων το έργο θα διακριθεί.

Στόχος της συντονιστικής ομάδας του Δικτύου Φεστιβάλ Μετάβαση είναι η διαγωνιστική ενότητα Μετάβαση να απευθύνεται σταδιακά σε κάθε μορφή τέχνης που λαμβάνει χώρα στα προγράμματα εκδηλώσεων των φεστιβάλ (Θέατρο, Χορός, Εικαστικές Τέχνες, Μουσική, κ.α.). Φέτος θα απευθύνεται αποκλειστικά στην ενότητα της φωτογραφίας.

Για τους παραπάνω λόγους, το Δίκτυο “Μετάβαση” απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους, να διερευνήσουν μέσα από τον φακό τους την έννοια της Μετάβασης στο Φως, όπως την ερμηνεύει ο καθένας. Τα επιλεγμένα έργα θα αποτελέσουν τη βάση για μια φωτογραφική έκθεση που θα ταξιδέψει και στις τρεις πόλεις του Δικτύου και θα παρουσιαστεί στο κοινό. Κάθε φωτογράφος έχει δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό με έως δύο (2) φωτογραφίες του.

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή που απαρτίζουν δύο μέλη φωτογραφικών λεσχών Λάρισας και Βόλου και τρεις επαγγελματίες φωτογράφοι-μέλη των διοργανωτικών ομάδων του Δικτύου. Θα δοθούν τρία (3) βραβεία που θα λάβουν τα εξής οικονομικά έπαθλα:1ο βραβείο: 300€, 2ο βραβείο: 200€, 3ο βραβείο: 100€

Προθεσμία αποστολής φωτογραφιών: 1/8- 1/9/2021
Email αποστολής metavasi@smouth.com
Μέγιστο μέγεθος 2 αρχείων: 10MB
Μορφή αρχείων: jpg

Η χρήση επαγγελματικού εξοπλισμού δεν αποτελεί προϋπόθεση.
Τα αρχεία υψηλής ανάλυσης θα ζητηθούν μετά την επιλογή των φωτογραφιών. Το επιλεγμένο υλικό θα παραμένει στη διάθεση των διοργανωτών για αρχειακούς και επικοινωνιακούς λόγους, για μη κερδοσκοπική χρήση. Το κόστος των εκτυπώσεων βαραίνει αποκλειστικά τους διοργανωτές στους οποίους θα ανήκουν οι εκτυπώσεις.

Τα τρία φεστιβάλ του Θεσσαλικού Δικτύου Φεστιβάλ (Μύλος Παραστατικών Τεχνών, Φεστιβάλ Βόλου, Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρικάλων) πραγματοποιούνται φέτος με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com