ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ “Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ” ΤΟ ΝΕΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΒΑΪΟΥ ΚΟΥΤΡΙΝΤΖΕ

Το νέο μυθιστόρημα “Η γυναίκα του συγγραφέα” του γνωστού συγγραφέα Βάιου Κουτριντζέ που ζει και δραστηριοποιείται στη Λάρισα κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις εκδόσεις “Ενύπνιο”  του Στάθη Ιντζέ. Το βιβλίο αρχικά, το βρίσκει κάποιος στον εκδοτικό οίκο ΕΝΥΠΝΙΟ και στα μεγάλα βιβλιοπωλεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Στη Λάρισα, προς το παρόν, διατίθεται  σε όλα τα βιβλιοπωλεία κατόπιν παραγγελίας, ενώ στα ράφια των βιβλιοπωλείων της πόλης θα το βρείτε μόλις ολοκληρωθεί η διανομή από τον διακινητή των βιβλίων του ΕΝΥΠΝΙΟΥ σε όλα τα σημεία πώλησης.

Πάρτε μια γεύση από το νέο αυτό μυθιστόρημα που θα σας καθηλώσει:

“Ο συγγραφέας Άγης Κ., ο ήρωας του μυθιστορήματος, αποκλείεται στα χιόνια, σ’ ένα χωριουδάκι στο Νότιο Πήλιο, όπου τον φιλοξενεί ο «τρελός του χωριού», που τα ’χει τετρακόσια, όπως πολύ γρήγορα αντιλαμβάνεται ο συγγραφέας. Εκεί που ο χρόνος κυλάει αργά, ένα βράδυ, λίγο πριν τον πάρει ο ύπνος, παρατηρώντας τις φλόγες στο τζάκι να γλείφουν τα κούτσουρα, αναθυμάται τα περασμένα και αναρωτιέται ποιαν απ’ όλες τις γυναίκες που γνωρίζει θα επιλέξει, τελικά, για σύζυγό του.

Το πρωί, ζητάει τη γνώμη του «τρελού» πάνω σ’ αυτό το ερώτημα και ο σαλο-Κωνσταντής, όπως τον αποκαλούν οι συγχωριανοί του, αφού ακούει προσεκτικά όλες τις ιστορίες, δίνει τις περισσότερες πιθανότητες σε κείνη που έχει κατά νου και ο συγγραφέας. Θα συμβεί όμως έτσι, δεδομένου ότι στη ζωή του Άγη έχει εισβάλει, απ’ την πρώτη, κιόλα, μέρα της απομόνωσής του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, και μία παράξενη πανώρια κοπέλα, όταν μάλιστα, αργότερα, θα του αποκαλύψει ότι είναι ερωτευμένη μαζί του από τότε που ήταν παιδί;

«Η γυναίκα του συγγραφέα» είναι ένα μυθιστόρημα με επίκεντρο τις σχέσεις των δύο φύλων από την παιδική ηλικία μέχρι τα πρώτα χρόνια της συμβίωσης ως ανδρόγυνου, ιδωμένων τόσο από την πλευρά του άντρα όσο και της γυναίκας. Κύριο χαρακτηριστικό του ύφους γραφής η ανάμειξη τριών στοιχείων: ερωτισμός, μυστήριο και φαντασία. Το μυστήριο διαπνέει πολλά περιστατικά της μυθιστορίας, κυρίως, όμως, αφορά το ζήτημα της ταυτότητας της «γυναίκας του συγγραφέα» που έδωσε τον τίτλο του βιβλίου. Η φαντασία παίζει ουσιαστικό ρόλο στην ιχνηλάτηση που οδηγεί στην αποκάλυψη του προσώπου της «γυναίκας του συγγραφέα», η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, διεκδικεί δυναμικά μια θέση ανάμεσα στο ζευγάρι, ακόμη και στο συζυγικό κρεβάτι”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ