ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΤΟΕ – ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της ΟΤΟΕ, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση με τη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας Πειραιώς. Η ΟΤΟΕ για μια ακόμη φορά εξέθεσε αναλυτικά τις βασικές θέσεις του κλάδου για την πορεία των Τραπεζών και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μετά από διαλογική και διεξοδική συζήτηση συμφωνήθηκαν τα εξής:

1. Προστασία των θέσεων εργασίας.

2. Σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

3. Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από το κλείσιμο των καταστημάτων, για τους εργαζόμενους που έχουν σοβαρά πιστοποιημένα προβλήματα υγείας.

4. Η Τράπεζα δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ευκαιρίες επιλογών στους εργαζόμενους των καταστημάτων που κλείνουν, με διάφορους τρόπους το επόμενο διάστημα, ώστε να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας.

Ο τραπεζικός κλάδος παρακολουθεί τη σύγχρονη πληροφορική – τραπεζική και μπορεί να έχει εξειδικευμένα στελέχη για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που δημιουργούνται και έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πολιτικές συρρίκνωσης όμως, δημιουργούν πρόβλημα εκτός από τον τραπεζικό κλάδο και στις ίδιες τις οικογένειες των εργαζομένων και στα οικογενειακά εισοδήματα, ειδικά μετά από μια δεκαετή σχεδόν κρίση και ενάμιση χρόνο πανδημίας. Το προσωπικό το 2009, ήταν 62.000, ενώ τώρα είναι κάτω από 31.000.

Η ΟΤΟΕ σε συνεργασία με τους Συλλόγους μέλη της, θα συνεχίσει να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση προκειμένου να προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ